Trend

Er du klar for dette?

Høstens hårløse trend krever en del mot.

Publisert
Sist oppdatert
Det var noe med modellene på flere av vårens catwalkvisninger. De så både litt bleke, blasse og rare ut i ansiktet. Den underlige stylingen gikk igjen på visningene til flere av de store designerne, som Balenciaga og Prada. Nå har Givenchy gjort det samme: Fjernet modellenes øyebryn.

Bleket og fjernet

Den smellvakre brasilianske supermodellen Adriana Lima er modell for den nye kampanjen til Givenchy. Der stiller hun med helt hvitblekede øyebryn. Andre modeller har barbert brynene helt bort. Modellen Lara Stone, som var å se på catwalken for Chanel og Jean-Paul Gaultier har gjort de manglende øyebrynene til sitt varemerke. Ifølge Daily Mail er dette en trend vi vil se mer til ut over høsten.
 • Se hvem som var på Chanel-visning

  Naturlige bryn er ut

  De siste årene har det vært kraftige, naturlige bryn som har vært det hotteste. Nå har motependelen svinget, og trenden er det motsatte: Usynlige øyebryn som gir ansiktet et androgynt, nesten alien-aktig uttrykk.

  Kriselook?

  Ifølge Daily Mail kan trenden ha en sammenheng med finanskrisa. Den gjør nemlig en hel del mer oss en man skulle tro. Når samfunnsforholdene oppleves som vanskelige, fører dette ofte til en med edgy, outrert stil. Det skjedde for eksempel på 70-tallet, da punken kom med sine kjettinger og sikkerhetsnålpiercinger.

  Ny stil for lite penger

  Sarah Brown, skjønnhetsansvarlig i amerikanske Vogue mener at dette er en billig måte å fornye seg på: - Mange sier: Hvordan kan jeg få en forandring? Jeg har ikke mulighet til å kjøpe en ny veske hver tredje måned, men hvordan kan jeg føle meg frisk og stilmessig fornyet likevel?
 • Dropp logo-veskene
 • - Superkul

  I trange, økonomiske tider blir stilene gjerne mer ekstreme. Men de skal også være mulige å få til selv uten å bruke halve månedslønna på et par it-bukser. - Alt er mulig. Dette er en superkul stil for tiden. Det er ikke sikkert at stilen passer så godt når du skal på middag til foreldrene dine. Da kan det være bedre å bare bleke brynene litt, sier Sarah Brown.

  Dette riksikerer du

  Vurderer du å kaste deg på den nye trenden? Da bør du vite at det å ta steget helt ut og barbere brynene kan frata deg to ting: Både synet og sex-appealen. Øyebrynene er nemlig der de er for å beskytte øynene våre mot svette, skitt og regn. Men de er også involvert når vi uttrykker følelser med mimikken. En studie gjort ved universitetet i Louisville viser at øyebryn og seksuell attraktivitet også henger sammen. Forsøkspersonene ble bedt om å vurdere hvor sexy de fant ulike kvinner. De fikk se bilder av kvinneansikter med ulike øyebryn. De fleste mennene syntes kvinner med høye øyebryn var de mest attraktive.

  Ikke noe for deg?

  Er du ikke klar for å gå sensommeren i møte uten hår over øynene? Da bør du heller følge disse sminketipsene som gir deg det aller heteste blikket.

  De rare trenders vår

  Å fjerne øyebrynene er ikke den eneste drøye trenden vi har segg i vår. Også 80-tallets haremsbukser har kommet tilbake. Og vi skal sminke oss som om pesten er over oss igjen. Andre av årets trender har fått oss til å lure på om det har klikka for designerne. Skomoten har også vært noe for seg selv. Nina Ricci lanserte ankelbrekkende hæler. Flere av de andre designerne vil også ha oss opp i høyden. Både trendskapere og fashionistaer er skjønt enige om at i år er det denne skotypen som gjelder.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer