Du Inviteres

Er du lei av Tinder og nettdating?

Nytt konseptet skal hjelpe deg finne kjærligheten utenfor husets fire vegger.

NETTDATING: Er du lei av å snakke med useriøse mennesker på nett? Da kan det være det nye datingkonseptet "Du inviteres" er noe for deg.  Foto: Syda Productions - Fotolia
NETTDATING: Er du lei av å snakke med useriøse mennesker på nett? Da kan det være det nye datingkonseptet "Du inviteres" er noe for deg. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du prøvd å finne drømmemannen gjentatte ganger på de tradisjonelle datingtjenestene på nettet uten hell?

Da er kanskje det nye datingkonseptet «Du inviteres» noe for deg.

LES OGSÅ: Klar for å date igjen etter bruddet?

Middagsselskap for single mennesker

Daglig leder Karoline Beate Dalegården Skøien har stor tro på at flere vil møte den store kjærligheten gjennom datingkonseptet «Du inviteres».

- «Du inviteres» er en gratis mingletjeneste for personer mellom 30 og 75 år, hvor du inviteres til middagsselskap på restaurant sammen med en liten gruppe andre single.

MIDDAGSSELSKAP: En liten gruppe single mennesker møtes til middag i håp om å finne kjærligheten.  Foto: Monkey Business - Fotolia
MIDDAGSSELSKAP: En liten gruppe single mennesker møtes til middag i håp om å finne kjærligheten. Foto: Monkey Business - Fotolia Vis mer

- Vi ønsker å tilby det tilfeldige møtet mellom mennesker og forhåpentlig få i gang den gode samtalen rundt et middagsbord, sier hun.

Måten det skjer på er at man registrerer seg med navn, alder og geografisk tilknytning på nettsiden Duinviteres.no. Databasen vil så sette sammen små grupper mennesker og sende invitasjon til middag. Takker man nei, får man tilbud ved en senere anledning.

- Det viktige for meg med denne saken er at selve møtet mellom single mennesker settes i fokus, fremfor å vurdere hverandre basert på konstruerte, polerte profiler fra mer tradisjonelle datingtjenester.

- Vår tjeneste inneholder ikke disse tradisjonelle profilene, eller mulighet for interaksjon på nettet gjennom eksempelvis chat. Vi går rett på sak - rett på det personlige møtet mellom mennesker, forteller hun.

Foreløpig kan man melde seg på middagsselskap for single i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Drammen, Fredrikstad og Stavern, men på sikt blir den landsdekkende.

LEI NETTDATING: Mange er lei av å snakke med personer som utgir seg for å være noe de ikke er på nett.  Foto: apops - Fotolia
LEI NETTDATING: Mange er lei av å snakke med personer som utgir seg for å være noe de ikke er på nett. Foto: apops - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Ikke gjør denne date-feilen

Tror folk er lei tastatur-dating

Hvorfor har du valgt å satse på noe annet enn nettdating?

DAGLIG LEDER: Karoline Beate Dalegården Skøien.  Foto: Privat
DAGLIG LEDER: Karoline Beate Dalegården Skøien. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tror folk er lei tastatur-dating! Svært mange jeg har snakket med har fortalt at det de egentlig vil er å møte mennesker face-to-face. De er lei av chatting med mennesker som ofte utgir seg for å være en annen person enn de faktisk er.

Videre forteller Skøien at hun tror folk ønsker tilbake til det litt mer ekte og menneskelige – da det er noe spesielt med å se folk i øynene og danne seg et bilde av hvem personene du møter faktisk er.

- Atmosfæren som skapes rundt middagsbordet genererer en behagelig ramme for et første møte. Å være flere single i en slik sammenheng tar bort noe av den anspente stemningen som kan oppstå ved en en-til-en blind date.

- Rundt et middagsbord med flere ulike personligheter har du anledning til å vurdere hvem du fatter interesse for, og alt er svært uforpliktende, sier hun.

Har dere hatt noen vellykkede spleisinger siden lanseringen?

- Det er litt vanskelig å si, men ved i alle fall tre av middagene har det blitt sittende igjen et par på slutten av kvelden. Hvordan det går med dem videre har jeg dessverre ikke kjennskap til foreløpig.

LES OGSÅ: Kan du finne kjærligheten via mobilen?

Mange nye dating arenaer

«Du inviteres» er langt fra det eneste datingkonseptet du kan prøve dersom du er lei av den gode gamle nettdatingen.

Et alternativ er datingnettsiden Dating Adventure, som har spesialisert seg på sjekkekunsten. Daglig leder Espen Korsvik tilbyr blant annet sjekkekurs, selvtillitkurs og privatkurs.

Flere og flere ser også ut til å foretrekke mobilen fremfor datamaskinen når de skal finne en potensiell partner.

I dag kan vi laste ned en rekke dating apper på mobilene våre. Tinder, Badoo, match.com, Møteplassen, sukker.no, MobiDate og mange flere - kanskje du finner den store kjærligheten på en av disse?

Det gjorde Tone Anette og Espen på Tinder. Les hele historien deres her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer