Ferie

Er du nedstemt etter ferien?

Det er helt naturlig! Slik takler du overgangen fra ferie til jobb.

HVERDAG: Det er helt vanlig å kjenne seg nedstemt etter flere deilige ferieuker.  Foto: Syda Productions - Fotolia
HVERDAG: Det er helt vanlig å kjenne seg nedstemt etter flere deilige ferieuker. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett hvor mye du egentlig liker jobben din, så kan det være brutalt å begynne å jobbe igjen etter flere uker med sol, avslapning, god mat og drikke.

Og da er det ikke rart vi rett og slett blir litt deppa.

– Ferien har gitt oss den roen og gode følelsen vi lengter etter hele året, så det er helt naturlig å føle tristhet, uro og at ting er meningsløst etter ferien, forteller profesjonell coach Ellen Vahr, som i disse dager er ute med boken «Våg Livet».

LES OGSÅ: Her er kostholdsplanen for etter ferien


Vær litt deppaBlir du ofte nedstemt etter ferie?
Ifølge Vahr er det å akseptere at det kjennes tungt derfor noe av det aller viktigste og lureste du kan gjøre for å komme deg gjennom de første tøffe dagene tilbake på jobb.

– Ikke bekjemp eller undertrykk følelelsen av trishet, men tillatt deg selv å være litt nedfor, sier coachen og legger til at det ikke betyr at du skal dyrke følelsen.

Ved å gjøre dette vil følelsen av meningsløshet gå over av seg selv, som oftest etter noen dager, og du vil igjen kjenne den samme gleden over å gå på jobb som du normalt gjør.

Ifølge britiske The Telegraph kan det også være en god idé å gjøre noe du har savnet mens du var borte, enten det er å drikke favorittkaffen din, sløve alene på sofaen eller sykle en tur i marka.

LES OGSÅ: Gjør kontorjobben sunnere

Ja, alltid
 
(68%)
Noen ganger
 
(27%)
Nei, aldri
 
(5%)
AKSEPT: Coach Ellen Varhs beste råd er å godta nedstemtheten.
AKSEPT: Coach Ellen Varhs beste råd er å godta nedstemtheten. Vis mer

Vent med slanking og trening

Etter ferien er det nok en gang tid for å gå tilbake til trening og sunne matvaner. Og fordi vi kanskje har litt dårlig samvittighet for alle glassene med vin og maten vi har kost oss med, prøver mange å kutte ned på akkurat dette.

Noen prøver seg også på slitsomme slankekurer, i håp om å få bukt med de ekstra sommerkiloene som kanskje har sneket seg på.

Ingen av delene er en spesielt god idé. Ifølge coachen kan det nemlig lønne seg å lytte litt til ekstra kroppen etter ferietiden.

– Ta det gradvis og lytt til kroppen. Det den forteller deg er at den har hatt det godt, den likte å ha ferien, den likte at du tok livet med ro og ikke stresset, forklarer Ellen Vahr.

Hennes råd er derfor å «ta litt ferie hver dag».

– Gi deg selv en pause, fem eller ti minutter, hver dag hvor du roer helt ned og nyter litt stillhet. Vi kan lære av ferien, den har sannsynligvis prøvd å fortelle oss noe, sier Vahr.

LES OGSÅ: Slik blir du lykkeligere på jobb

TA DET ROLIG: Vær snill med deg selv den første uken etter ferie. Foto: Sergey - Fotolia
TA DET ROLIG: Vær snill med deg selv den første uken etter ferie. Foto: Sergey - Fotolia Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer