Parforhold

Er du og kjæresten svært ulike?

Så mye har forskjellene å si for forholdets sjanser.

ULIKE: Stemmer det at motsetninger tiltrekker hverandre, eller leker like barn best? Foto: Wavebreak Media ltd / Alamy/All Over Press
ULIKE: Stemmer det at motsetninger tiltrekker hverandre, eller leker like barn best? Foto: Wavebreak Media ltd / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det sies at motsetninger tiltrekker hverandre, fordi alle trenger litt ying til sin yang, men kan slike forhold egentlig vare? 

For la oss ikke glemme at det også sies at like barn leker best.

Det er ikke rart man kan bli litt forvirret. Kanskje lurer du til og med på om du egentlig passer så godt sammen med kjæresten din.

Så når det kommer til likheter og motsetninger – hva er egentlig det beste for et forhold?

LES OGSÅ: Disse mennene faller flest kvinner for

Ulikheter skaper spenning

– Jeg tror det er litt sannhet i begge disse utsagnene. Spenning er ofte drivkraften i starten av et forhold, og når du møter noen som er annerledes enn deg selv, så kan du ikke like lett forutse reaksjoner og ønsker, sier spesialist i sexologisk rådgiving, Siv Gamnes til KK.no.

– Likheter appellerer derimot til ønsket om trygghet – du kjenner deg rett og slett igjen i den andre. Da har man et forsprang i å fungere sammen over lang tid, fordi det er lettere å vise forståelse.

I starten av et forhold kan altså ulikhetene skape en spennende utfordring som pirrer nysgjerrigheten, men når hverdagen inntar livet kan forskjellene bli til irritasjoner, og da er det lettere å være like.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer