Victoria Beckham prøvde å være naturlig (t.h), men ble mørkeoransje igjen kort tid etter (t.v).
Victoria Beckham prøvde å være naturlig (t.h), men ble mørkeoransje igjen kort tid etter (t.v). Vis mer

Victoria Beckham

Er du også tanorektisk?

Victoria Beckham klarte ikke å slutte med selvbruning. Kjenner du deg igjen?

Publisert
Sist oppdatert
Posh prøvde å slutte med selvbruning, men klarte det ikke. Det er trolig et tegn på den nye skjønnhetslidelsen kalt tanoreksi.

Synes de er likbleke

Tanoreksi henspeiler på det engelske ordet tan, altså solbrun og anoreksi, altså spiseforstyrrelse. Tanoreksi brukes om mennesker som til tross for at de har en dyp, karibisk brunfarge, ikke ser dette selv når de står avkledd foran speilet. I stedet ser de et ansikt og en kropp som både er likblek og blass.

Personer med tanoreksi er hysterisk opptatt av soling og selvbruning, og bruker mye tid og penger på å bli stadig brunere.

- Avhengighet

- Hudleger ser ofte personer som ser ut til å være avhengige av sola. De vet at det ikke er bra for dem å være bronsefarget året rundt, men de klarer ikke å slutte å sole seg, sier Richard Wagner, professor i medisin ved Universitetet i Texas. Han har ledet en studie om det nye fenomenet.

Med utbredelsen av selvbruningsprodukter blir den dype brunfargen lettere tilgjengelig.

Posh leier spray-proff

Victoria Beckham skal ha skjønt at den falske brunfargen hennes både ser kunstig og utrendy ut, og skal ha prøvd å gå over til en blekere og mer naturlig farge. Dette skriver Daily Mail.

Hun har leid en ny spraytan-ekspert, Jimmy Coco. Han kommer hjem til henne i Beverly Hills to ganger i måneden for å holde den falske brunfargen ved like.

- Hun vil gjerne ha en naturlig og sunn glød, men forstår farene ved soling, sier Jimmy Coco til Daily Mail.

- Hun var oransje

Mens han lader juksebørsa med selbrunende ammunisjon, trer Victoria inn i en g-strengtruse av papir. Deretter fyrer han løs, og i løpet av de kommende timene blir fotballfruens hud mørkere og mørkere.

- Da jeg først møtte henne hadde hun den styggeste falske brunfargen du kan tenke deg. Hun var oransje, sier Jimmy Coco til Daily Mail.

...og der var fargen tilbake

Da hun stilte på lanseringen for den nye undertøyskolleksjoen til Emporio Armani viste hun fram en lysere hudtone. Men nye bilder av Victoria Beckham viser at hun trolig opplevde denne hudtonen som for blass. For nå er nemlig huden igjen i en dyp brunfarge.

Hekta på solbrunt?


Victoria Beckham er ikke den eneste som ynder å gå rundt med en hudfarge som befinner seg et sted på skalaen mellom gulrotfarget og nøttebrun. Er det tropisk herlig, eller bare tacky? Se stjernenes sprayjobber, og vurder selv:


Juksejentene

Å jukse litt med utseendet, er heller ikke noe nytt i Hollywood. Her kan du se de som jukser med både hårfeste, leppestørrelse og høyde. Og disse 10 kjendisene skulle kanskje aldri ha lagt seg under kniven.

 • Han er mest sexy i verden
 • Frisyrene vi vil huske fra 2008
 • Dette har de komplekser for
 • Stjernenes stiveste smil
 • Hysteriske herrefrisyrer

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer