Neglerotbetennelse

Er du rød, øm og hoven rundt neglen?

Da kan det være at du har fått neglerotbetennelse.

NEGLEROTBETENNELSE: Plages du ofte med at området rundt neglen din blir vondt og hovent. Da kan det være du har fått neglerotbetennelse.  Foto: fotyma - Fotolia
NEGLEROTBETENNELSE: Plages du ofte med at området rundt neglen din blir vondt og hovent. Da kan det være du har fått neglerotbetennelse. Foto: fotyma - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er huden rundt den ene neglen din øm, pulserende og hoven, og det kjennes ut som om fingeren eller tåen din skal falle av når du berører området? Da har du mest sannsynlig pådratt deg en neglerotbetennelse.

Dette er ikke farlig, men det bør ifølge eksperten behandles slik at betennelsen ikke sprer seg.

LES OGSÅ: Så fort vokser neglene dine

Bakterier og sopp kommer inn under neglen

Åse Storfjell-Olven, farmasøyt i Vitusapotek, forteller til KK.no at en neglerotbetennelse kan forekomme på både fingre og tær, og skyldes i hovedsak en mindre skade på huden i området rundt neglen.

- En neglerotbetennelse kan forekomme på både fingernegler og tånegler, men en ren antagelse fra min side er at det kanskje er vanligere å få på fingerneglene, da hendene våre som regel «utsettes» for langt mer enn tærne våre.

Hva kan forårsake en neglerotbetennelse?

- Helt vanlige ting som for eksempel oppflisede neglebånd, biting på negler, manikyr eller å suge på fingrene kan gi neglerotbetennelse. Det er ikke dette i seg selv som fører til betennelse, men disse aktivitetene kan gi bakterier eller sopp «innpass» i området rundt neglen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.