Nettmøte

Er du støttemedlem på treningssenteret?

Slutt å katse bort pengene dine, og begynn med egentrening istedenfor.

DU VIL, DU VIL, MEN FÅR DET IKKE TIL: Hvis du syns det det er vanskelig å komme i gang på treningssenteret er rådet til KK.nos kosthold- og treningsekspert ganske enkelt; Start heller med egentrening. Foto: Thinkstock.com
DU VIL, DU VIL, MEN FÅR DET IKKE TIL: Hvis du syns det det er vanskelig å komme i gang på treningssenteret er rådet til KK.nos kosthold- og treningsekspert ganske enkelt; Start heller med egentrening. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rett etter sommeren er det mange som setter seg nye treningsmål for høsten og vinteren - spesielt med tanke på neste års bikinisesong.

Likevel er det veldig mange som ender opp som støttemedlem på det lokale treningssenteret.

Enkelte personer finner ut at tiden ikke strekker til, mens andre rett og slett kan synes at det er litt ukomfortabelt å trene på et nytt og ukjent sted.

Men du egentlig trene på et treningssenter?

LES OGSÅ: Øvelsene du godt kan droppe

– Gruer meg til å trene på treningssenter

Under nettmøte med Ina Garthe - KKs trenings- og kostholdsekspert, lørdag 13. oktober - var det en leser som var litt usikker på det å starte opp på treningssenteret igjen, og lurte på hva Inas beste råd var.

– Jeg har vært syk i en periode på to år på grunn av umattelse og sterke depresjoner. Før den tid trente jeg fem ganger i uken og var godt trent, skriver «Maria27».

Hun forteller videre at hun nå er blitt litt for tynn og har lite muskelmasse.

– Jeg føler meg litt «stusselig», for å si det sånn. Hva gjør jeg når jeg skal begynne å trene styrke igjen? Jeg har løpt en del i skogen, men gruer meg til å trene på et treningssenter igjen siden jeg har sosial angst. Likevel savner jeg å ha en sterk kropp, skriver hun.

– Hvordan går jeg frem? Har du forslag til et treningsopplegg? Det er litt vanskelig, på flere plan.

LES OGSÅ: Husker du dette etter trening?

KOM DEG HELLER UT I NATUREN: Hvis du ikke er helt komfortabel med å trene på et treningssenter er det store fordeler ved å ta med trening ut - og det beste er at det er helt gratis! Foto: Colourbox.com
KOM DEG HELLER UT I NATUREN: Hvis du ikke er helt komfortabel med å trene på et treningssenter er det store fordeler ved å ta med trening ut - og det beste er at det er helt gratis! Foto: Colourbox.com Vis mer

Dropp treningssenteret

Rådet til KKs kosthold- og treningsekspert er ganske så enkelt.

du på et treningssenter da? Det er slettes ikke nødvendig for å få tilbake en sterk kropp, og du kan jo øvelsene i hodet. Fortsett med treningen i skog og mark og legg til to styrkeøkter i uken til å begynne med, forklarer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hun anbefaler blant annet dette for å komme i gang:

1. Kjøp deg en treningsstrikk, et par vekter og lignende og tren hjemme. Gjerne til en video hvis du er usikker på øvelsene, eller prøv sirkeltrening med flere stasjoner.

2. Ta med deg sekk på tur og kjør utfall, knebøy og spensthopp med belastningen på ryggen. Prøv også å ta push-ups og pull-ups ved å finne du kan henge deg i og dra deg opp. Bruk fantasien!

– Når du er kommet et stykke på vei, kanskje veien til treningssenteret ikke er så vanskelig likevel? Uansett kommer du langt med ditt eget opplegg utenfor senteret. Fordelen din er at du har vært der før, og du vil komme fort tilbake igjen. Lykke til, skriver Ina.

LES OGSÅ: Dette trenger du til utendørstrening nå

Slik kommer du i gang på treningssenteret

I tillegg til rådene til Ina, har KK.no tidligere skrevet om hvordan du kan gjøre det litt lettere å komme i gang på treningssenteret uten at det er ukomfortabelt eller flaut.

 • 1. Bestill time med en treningsveileder som kan hjelpe deg.
 • 2. Husk, treningssenteret er ikke bare for atleter.
 • 3. ikke glem at alle har vært nybegynner en gang.
 • 4. Etter hvert kan du prøve en time i sal, der du får veileding hele veien.
 • 5. Velg et tidspunkt hvor det er litt roligere. For eksempel tidlig på morgene eller sent på kvelden.
 • 6. Ta med deg en venn. Alt blir bedre når man er flere.

 • Følg lenken ovenfor i avsnittet for å lese alle tipsene som gjør den første turen på treningssenteret litt lettere.

  LES OGSÅ: 21 ting som får deg på trening

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer