Sminke

Er du trøtt i trynet?

Her er sminketriksene du trenger for å se mer våken ut.

SLUMRET FOR LENGE? Med noen få triks gjør det ikke så mye. Foto: All Over Press
SLUMRET FOR LENGE? Med noen få triks gjør det ikke så mye. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett om du er trøtt fordi du ikke la deg tidlig nok, fordi du sov dårlig eller fordi du rett og slett ikke er en morgenfugl, er det jo greit å se noenlunde våken ut når du skal ut og møte verden.

Og med de rette sminketriksene kan du faktisk jukse deg til en våken look på få minutter.

LES OGSÅ: Sminketrikset som gjør deg yngre

Fjern mørke ringer

Trøtthet kan ofte vises som hovne øyne. Mange opplever dessuten mørke ringer under øynene.

Hvis hovedproblemet ditt er hovenhet og poser under øynene, kan du finne en øyekrem som motvirker dette. Oppbevar den gjerne i kjøleskapet, så blir effekten enda større.

En del øyegeleer kommer dessuten med en roll-on-mekanisme i metall, noe som avkjøler området ytterligere. Når du kjøler ned området, trekker blodårene seg sammen, og hevelsen går ned.

Har du mørke ringer under øynene, bør du finne en god concealer i riktig fargetone for din hud.

Siden de mørke områdene som oppstår rundt øynene har mye blått i seg, bør du velge en concealer med ferskentone.

Disse fargene står på motsatt side av hverandre i fargehjulet, noe som betyr at de er hverandres rake motsetning og dermed nøytraliserer de hverandre. Det betyr at du sitter igjen med en hudtone som ligner mer på den du har ellers i ansiktet.

LES OGSÅ: Slik tryller du med concealer

<strong>ÅPNER BLIKKET:</strong> Øyet ser mer åpent ut med hudfarget kajal på våtkanten (øyet til høyre) enn uten (øyet til venstre). Produkter fra venstre: Make Up Store eyeliner i Vanilla, kr 135; Glo Minerals Precision Eye Pencil i Peach, kr 199; Isadora Inliner Kajal i Snow White, kr 89. Foto: Aina Kristiansen og produsentene
ÅPNER BLIKKET: Øyet ser mer åpent ut med hudfarget kajal på våtkanten (øyet til høyre) enn uten (øyet til venstre). Produkter fra venstre: Make Up Store eyeliner i Vanilla, kr 135; Glo Minerals Precision Eye Pencil i Peach, kr 199; Isadora Inliner Kajal i Snow White, kr 89. Foto: Aina Kristiansen og produsentene Vis mer

Magisk kajal

Enten du bare er skikkelig trøtt eller du har litt rødsprengte øyne, er den hudfargede kajalen din beste venn.

Når du er trøtt, er ofte dette området ekstra rødt, og det gjør igjen at du ser enda trøttere ut. For å motvirke dette bør du redusere det røde, og det er da kajalen viser seg som nærmest magisk.

– Å bruke en lys eyeliner på våtkanten åpner øyet mye. Jeg vil da anbefale lys gul, som demper det røde, men ikke blir like synlig som en hvit eyeliner, sier Siw-Kristin Engebretsen, makeupartist og PR- ansvarlig for Make Up Store i Norge.

En hudfarget kajal nøytraliserer altså rødfargen på våtkanten, men får også rødheten i selve øyet til å virke mindre påfallende. Det gjør at blikket ditt virker mer våkent.

(Saken fortsetter under bildet)


Forsiktig med eyelineren

Makeupartisten anbefaler deg imidlertid å være forsiktig med eyelineren hvis du ser veldig trøtt ut.

– Hvis du liker å bruke en mørk eyeliner rundt øyet, anbefaler jeg ikke å legge den helt inn, men holde deg i ytre halvdel av øyet, sier hun.

Å holde eyelineren til den ytre delen av vippekanten, vil gi øyet et lengre utseendet, øynene dine vil se større ut, og vippene ser fyldigere ut.

– Legger man den helt inn lukker man øyet mer.

Heller enn svart, kan du velge en mørkeblå kajal. Blått gjør nemlig at det hvite i øyet ser hvitere ut, og da får du også et mer våkent blikk.

LES OGSÅ: Få større øyne med blå kajal

Prøv en lys skygge

Legg en nesten hudfarget (eller litt lysere) øyeskygge eller kajal med skimmer i indre øyekrok.

Skimmer fanger og reflekterer lys, noe som vil gi deg et mer våkent blikk og få øynene til å se større ut.

For mye skimmer kan imidlertid gi en diskokuleeffekt, og det vil du neppe ha. Vær også forsiktig med skimmer der du har rynker, da skimmerpartikler vil legge seg inni rynkene og framheve dem. Fokusér heller på indre øyekrok.

– Har du tettsittende øyne, åpner du blikket mer med å legge en lys skygge innerst i øyekroken mot nesen. Det skaper en størrer avstand mellom øynene, forklarer Engebretsen.

Makeupartisten forklarer at du ved å legge en lys skygge på øyelokket og en mørkere skygge i globalen og litt opp på øyebeinet, vil gjøre at området mellom øyet og brynet virker mindre. Dermed kommer øynene tydeligere fram.

– Bruker man lys skygge hele veien mellom øyne og bryn, forsvinner øynene mer inn, sier hun.

LES OGSÅ: Slik framhever du øyefargen din

Du kan bruke mørke skygger

Selv om det beste for å se mest mulig våken ut, er å holde sminken mest mulig nøytral og naturlig er det selvsagt også mulig å gå for en mer dramatisk variant.

Trikset er da å holde øyesminken til oversiden av øyet og la området under øyet være mest mulig bart.

– Vil du ha en mørkere, sotet makeup, men ikke forminske øynene, anbefaler jeg å holde innerste halvdel i en lys tone og bare bruke den mørke fargen på ytre halvdel av øyelokket.

Prøv en klassisk sotet look på øyelokket, med en hudfarget kajal på våtkanten og ingen mascara på de nedre vippene. For ekstra våkent blikk kan du også legge en lysere skimmerskygge i indre øyekrok.

«Løft» øyet

Å bøye vippene med en vippetang kan gjøre mye for å åpne blikket ditt. Gi de øvre vippene en god bøy før du påfører maskara, så blir effekten enda større.

– Ikke bruk for mye maskara, da mye maskara virker tungt, sier Engebretsen.

Vil du samtidig se fem år yngre ut? Da bør du droppe maskara på de nedre vippene.

Kraftige markerte vipper her kan nemlig gjøre at du ser fem år eldre ut.

Fokuser heller på å gjøre de øvre vippene fyldigere og lengre, noe som vil gi øynene dine et litt løftet preg og få deg til å se mer våken ut.

LES OGSÅ: Markaratabbene du bør unngå

Redder deg også dagen derpå

Av og til blir festen litt for bra. Kanskje er du en av dem som bare må bli igjen helt til slutt, eller kanskje klarer du ikke å stoppe drikkingen i tide.

Uansett hvorfor og hvordan du havnet der, er det aldri en fornøyelse å se seg i speilet dagen etter en god fest.

Tipsene i denne saken er ganske like de du trenger for å redde ansiktet dagen derpå eller for å se friskere ut når du føler deg pjusk, så dette kan redde deg i mange situasjoner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer