Parforhold

Er du uheldig på kjærlighetsfronten?

Det kan du gjøre noe med. Få ekspertens råd!

UHELL I KJÆRLIGHETEN: Dersom forholdene dine ikke varer, kan det være du må bremse ned og se etter faresignalene før du går videre.  Foto: Gina Sanders - Fotolia
UHELL I KJÆRLIGHETEN: Dersom forholdene dine ikke varer, kan det være du må bremse ned og se etter faresignalene før du går videre. Foto: Gina Sanders - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som gang på gang går i fellen og tror at du endelig har funnet mannen i ditt liv, for å så finne ut at han slett ikke er det?

Vel, da er du ikke alene.

De fleste kvinner har bommet på en mann eller to, men når det gjentar seg gang på gang kan man begynne å lure på om det egentlig er mennene det er noe galt med?

FARESIGNALER: Mange velger å ignorere faresignalene, og satse på forholdet. Dette ender ofte i et brudd for mange.  Foto: berc - Fotolia
FARESIGNALER: Mange velger å ignorere faresignalene, og satse på forholdet. Dette ender ofte i et brudd for mange. Foto: berc - Fotolia Vis mer

Ignorerer faresignalene

Ifølge Lasse Bauer, som er parforholdsrådgiver og forfatter, er fellesnevneren for slike tilfeller at kvinnene ofte ser på seg selv som et offer under omstendighetene.

Men sannheten er at i de aller fleste tilfellene lar disse kvinnene seg brenne på de samme feilene som de har gjort tidligere.

– Ofte har vedkommende hatt mange muligheter til å lukte lunten, men velger heller å ignorere de negative signalene. Det er med andre ord veldig ofte din egen feil at du brenner deg.

– Og det er jo egentlig ganske heldig. Siden ansvaret for å finne den rette ligger hos deg selv, har du muligheter til å styre slagets gang. I tillegg blir du klokere av fallgruvene, har han skrevet på Oestrogen.dk.

LES OGSÅ: Så lang bør første date være





Ikke bli for ivrig

Dersom du er av den typen som blir overivrig når du først får en mann på kroken, bør du ifølge Bauer være oppmerksom på at det er svært lett å overse faresignalene når du er i denne sinnstilstanden.

– Når du kjører inn i forholdet i 250 km i timen er det nesten umulig å holde styr på alle sideveier, trafikklys, kryss og plutselige problemer som kan skje.

– Du bør bremse ned og få deg et liv. Sørg for at datingen er en del av livet ditt, men at det ikke blir hele livet ditt.

Han foreslår at du fokuserer mindre på å finne kjærligheten, og mer på familie, venner og fritidsaktiviteter du interesserer deg for.

Så kan du heller se på en eventuell kjæreste som glasuren på kaka.

– På denne måten vil du både være en bedre kjæreste for en ny partner og være mye lykkeligere med deg selv. Du vil gå fra å stinke av desperasjon, til å lukte nydelig kjærestemateriale, skriver han.

LES OGSÅ: Hvorfor ringer han ikke?

KRITERIELISTE: Mange kvinner blir veldig opphengt i kriterielistene sine, og glemmer å kjenne etter hvordan de faktisk har det sammen med den andre personen.  Foto: Monkey Business - Fotolia
KRITERIELISTE: Mange kvinner blir veldig opphengt i kriterielistene sine, og glemmer å kjenne etter hvordan de faktisk har det sammen med den andre personen. Foto: Monkey Business - Fotolia Vis mer

Et kriteriebasert valg

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, er det flere grunner til at noen er uheldige med kjærligheten.

– Den vanligste feilen mange gjør er kanskje at de ikke vurderer kandidatene på et så bredt grunnlag, og satser alt dersom ett eller to kriterier stemmer.

– Noen har visse forestillinger om hva som «må» stemme, og når dette stemmer ser de bort fra andre ting som kan være enda viktigere
, forteller han til KK.no.





Han mener også at det er viktig at du ikke blir altfor opptatt av at han innfrir etter de kriteriene du ser etter.

– Det er viktigere å kjenne etter hvordan du har det sammen med denne personen, og se om du liker den du blir sammen med ham, fremfor å krysse av for egenskaper han bør ha, sier han.

LES OGSÅ: Ingen forhold er perfekte

EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ikke vær for «strategisk»






Mens noen kvinner fort kan bli for ivrige og klengete når de møter drømmeprinsen, er det andre som trår feil og viser rett og slett for lite interesse.

Uansett hvilken type du er, mener Kjøs det til syvende og sist er best å ikke være så «strategisk», og heller være mer intuitiv, gjennomsiktig og åpen.

– Å finne ut om man kan høre sammen handler mye om å vise seg fram for hverandre og bli kjent, og dette er vanskelig hvis du er alt for målrettet, eller alt for lite målrettet – så vanskelig er det, faktisk!

– Det handler mye om å lese samspillet og finne ut hva det er grunnlag for, forklarer han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer