Ifølge Mattilsynet er det fortsatt en viss mulighet for at noen kan bli syke som følge av E.coli. Mistanken om spekepølser som smittekilde ble kjent mandag 20. mars, med et øyeblikkelig påfølgende salgsforbud og stenging av anlegget i Sogndal. Likevel kan det hende at barn har spist av pølsene som inneholder E.coli-bakterier uten at de ennå har blitt syke. I
nkubasjonstiden er fra 3-4 til 10 dager. Symtompene på E.coli-infeksjon er blodig diaré.
Det er helt trygt å spise kjøttdeig som er produsert etter 24. februar. Mattilsynet opprettholder oppfordringen om at kjøttdeig og andre varer av rå deig produsert mellom 1. januar og 24. februar skal kastes, siden det såkalte «kjøttdeigsporet» ikke er sjekket fullstendig ut.
I samarbeid med Folkehelseinstituttet jobber Mattilsynet nå med å finne hvilken av ingrediensene i spekepølsene som er smittebærende. Spekepølsene inneholder 20 ulike kryddersorter og 20-25 typer kjøtt, ifølge Karina Kaupang, som er Mattilsynets regiondirektør for Oslo, Akershus og Østfold .
Mer informasjon finner du i Mattilsynets egne spørsmål og svar om E.coli-utbruddet.
LES OGSÅ:
