Helse & Livsstil

Er E.coli-faren over?

Onsdag ble det kjent at den fryktede E.coli O103-bakterien ble påvist i morrpølser laget ved Gilde Terinas anlegg i Sogndal. Er E.coli-faren nå over?

Er E.coli-faren over?
Publisert
Sist oppdatert
Ifølge Mattilsynet er det fortsatt en viss mulighet for at noen kan bli syke som følge av E.coli. Mistanken om spekepølser som smittekilde ble kjent mandag 20. mars, med et øyeblikkelig påfølgende salgsforbud og stenging av anlegget i Sogndal. Likevel kan det hende at barn har spist av pølsene som inneholder E.coli-bakterier uten at de ennå har blitt syke. Inkubasjonstiden er fra 3-4 til 10 dager. Symtompene på E.coli-infeksjon er blodig diaré. Det er helt trygt å spise kjøttdeig som er produsert etter 24. februar. Mattilsynet opprettholder oppfordringen om at kjøttdeig og andre varer av rå deig produsert mellom 1. januar og 24. februar skal kastes, siden det såkalte «kjøttdeigsporet» ikke er sjekket fullstendig ut. I samarbeid med Folkehelseinstituttet jobber Mattilsynet nå med å finne hvilken av ingrediensene i spekepølsene som er smittebærende. Spekepølsene inneholder 20 ulike kryddersorter og 20-25 typer kjøtt, ifølge Karina Kaupang, som er Mattilsynets regiondirektør for Oslo, Akershus og Østfold . Mer informasjon finner du i Mattilsynets egne spørsmål og svar om E.coli-utbruddet.LES OGSÅ:
 • Dette er E.coli
 • Pølsene er synderen
 • Mattilsynet jobber på spreng
 • Spekepølser sannsynlig årsak til E.coli
 • Kast denne maten
 • Finn mattrygghet på nett
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer