The Journal

Er han tent på deg?

Slik finner du det ut.

Foto: 6PA/MAXPPP
Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje opplevd å danse tett med en kjekk kollega og merket ereksjonen hans. Dette har du etter all sannsynlighet tolket som et signal på at han har vært opphisset, men dette kunne du funnet ut foruten nærkontakt også, ifølge The Journal of Neuroscience.
 • Ja, vi elsker svette menn
 • Lukter lunta

  Denise Chen, assisterende professor i psykologi ved universitetet Rice har funnet at kvinner kan lukte en manns intensjoner.- At dyr bruker lukt til å kommunisere med hverandre har vært kjent lenge, men nå kan det se ut som om også mennesker til en viss grad kommuniserer på denne måten, skriver Msnbc.com.På den måten utfyller luktesansen vår de andre og sterkere sansene som syn og hørsel. - Det vi har funnet er at kvinnens hjerne ikke bare fanger opp hvorvidt han er opphisset eller ei via luktesansen, men at hjernen hennes er programmert til å gjøre det, sier hun.
 • Slik tenner du ham
 • Dette tenner kvinner på
 • Slik skal en bra mann være
 • Dette er drømmemannen
 • Sender ubevisste signaler

  For å nå denne konklusjonen fikk Denise Chen og kollegene 20 heteroseksuelle menn til å la deodoranten ligge noen dager. Deretter fikk de små pads plassert i armhulene mens de så på porno og ble opphisset (noe elektroder festet på kroppen kunne bekrefte), og deretter skifte pads mens de fortsatte med sine daglige gjøremål. Nitten kvinner fikk så i oppdrag å tolke de ulike typene mannlig svette. Dette for å finne ut om kvinner er i stand til å skille den seksuelle svetten fra den ikke-seksuelle, og mens de innhalerte svettelukten målte et apparat hva som skjedde i hjernen til kvinnene.Resultatet viste at hjernen responderte ulikt avhengig av type svette. Den seksuelle svetten fikk nemlig områder i hjernen til å arbeide som ikke ble aktivert ved innhalering av vanlig svette. Altså ikke bare i hypotalamus som er senteret for tørst, sult og seksualdrift, men også i områder av hjernen som er knyttet til beslutningstaking og følelser. - Dette understøtter ideen om at mennesker kommuniserer ved hjelp av ubevisste kjemiske signaler, skriver Chen i studien.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer