Stress

Er huden din deprimert?

Kviser og utslett igjen? Kanskje trenger huden din psykolog.

Er huden din deprimert?
Publisert
Sist oppdatert
Sliter du med stadig tilbakevendende hudproblemer, som utslett, kviseutbrudd eller psoriasis? Da er du ikke alene. Mange bruker store summer på kremer og andre remedier for å bedre plagene.Imidlertid er det ikke sikkert at det er nyvinningene fra makeup-verdenen som funker best. Psykolog Ted Grossbart ved Harvard Medical School i USA har skrevet boka Skin Deep: A New Mind/Body Program for Healty Skin. Her kommer det fram at mellom 30 og 60 prosent av dem som oppsøker lege for hudproblemer også har følelsesmessige problemer. De kan komme av alt fra dårlige ekteskap og mistrivsel på jobben til masete unger. Grossbart mener emosjonelt stress kan få hudproblemer til å blusse opp, og videre hindre kremer og andre hudpreparater i å virke. Han anbefaler å bearbeide følelsesmessige problemer før man går løs på hudproblemene. Ofte vil huden bedres i takt med psyken.Ved University of Massachusetts Medical School lot de noen av pasientene lytte til beroligende lydopptak mens de fikk behandling med UV-lys mot psoriasis. De som fikk lydterapi ble bra fire ganger raskere enn de som ikke fikk det. Blant hudleger i USA blir det stadig mer vanlig å spørre pasientene om hvordan de har det også på innsiden. Kommer det fram at vedkommende sliter psykisk, blir eksempelvis psykiatere, antidepressiva og hypnose tatt i bruk. John Hopkins School of Medicine i Baltimore har funnet ut at psykologer og gruppeterapi gir gode resultater i behandlingen av pasienter med hudproblemer.LES OGSÅ:
 • Få bukt med kviser og arr
 • Slik får du bort urenhetene
 • Nødhjelp for problemhud
 • Hudpleie for travle mødre
 • Unngå problemhud
 • Makeup for allergikere
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer