Sex Som Ikke Varer Lenge

Er hyrdestunden for fort over?

Her er ekspertenes beste tips.

SEX I KUN NOEN MINUTTER: Hvor lenge er det egentlig vanlig å ha sex?  Foto: REX/Mood Board/All Over Press
SEX I KUN NOEN MINUTTER: Hvor lenge er det egentlig vanlig å ha sex? Foto: REX/Mood Board/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Føler du at hydrestunden mellom deg og partneren din  er over mye kjappere enn alle andres?

Det er vanlig å tro at «alle andre» har lidenskapelig sex i minst en halvtime hver eneste gang, men dette stemmer absolutt ikke.

LES OGSÅ: Har dere lite sex?

Et gjennomsnittlig samleie varer i syv minutter

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller at forskning viser at gjennomsnittlig varighet på et samleie er syv minutter – og da måler man kun den tiden penis er inne i skjeden.

- Når det er sagt viser andre studier at rundt halvparten av menn får orgasme etter kun to til fire minutter, noe som er for fort for kvinner som i gjennomsnitt bruker 10 til 15 minutter på å oppnå orgasme under samleie.

- Det er med andre ord vanskelig å si hvor lenge et samleie skal vare, sier han.

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, mener i likhet med Kjøs at det ikke finnes noe fasitsvar på hvor lenge det er normalt å ha sex.

- Det sies at selve samleiet kun varer i noen minutter, men så må man jo huske at man ofte har «sex» før selve samleiet også. Så hvor lenge selve akten varer er svært individuelt og vil variere fra gang til gang.

SYV MINUTTER: Forskning viser at et gjennomsnittlig samleie varer i syv minutter.  Foto: llhedgehogll - Fotolia
SYV MINUTTER: Forskning viser at et gjennomsnittlig samleie varer i syv minutter. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Redd for at du er «dårlig i senga»?

Ha et langt, kvinnefokusert forspillet

Som du sikkert vet er forspill en viktig del av samleiet, og alle mennesker - uavhengig av kjønn, trenger dette for å sette hjernen i sexmodus.

Eksperten forteller at det å ha forspill er en fin måte å få akten til å vare enda lengre, samtidig som det øker sjansen for at kvinnen oppnår orgasme under selve samleie - men husk: ikke gi partneren din for mye oppmerksomhet.

- Med tanke på studien jeg fortalte om, er det veldig nyttig med et forspill som består av minst fem til ti minutters stimulering av kvinnen, mens mannen i utgangspunktet bør få ganske lite under forspillet slik at han ikke «kommer» for tidlig.

- Altså stikk motsatt av i porno, der stort sett bare mannen får noe særlig forspill, sier Kjøs.

IKKE DROPP FORSPILL: Dersom du ønsker at akten skal vare lengre anbefaler ekspertene dere å ikke hoppe over forspillet.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
IKKE DROPP FORSPILL: Dersom du ønsker at akten skal vare lengre anbefaler ekspertene dere å ikke hoppe over forspillet. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Så viktig er alenetid for forholdet

Slik får du han til å holde ut lengre

Dersom problemet er at partneren din ikke klarer å ha sex i mer enn noen minutter før han «kommer», mener Jensen han bør prøve å trene seg til å holde ut lengre.

- Menn kan trene seg til å holde ut lenger, de kan også trene seg til å få ereksjon igjen raskt etter en uttømming. Lek og eksperimenter sammen, så blir dere trygge på hverandre og det er rom for å utforske dette, sier hun.

Et annet råd som kan fungere er start-stopp-metoden. Dette er en klemmeteknikk som kan gi partneren din bedre kontroll på orgasmene sine.

Tidligere har Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving, fortalt til KK.no at veldig mange har effekt av denne metoden.

- Denne krever litt tålmodighet, samt en del prøving og feiling. Metoden går ut på å lære kroppen et nytt mønster - at man har samleie frem til man kjenner at man holder på å komme.

Når dette skjer skal man stoppe all bevegelse, klemme på penishodet slik at urinrøret blir klemt igjen og holde det slik til følelsen går over – for så å fortsette samleiet.

- Dette skal man gjenta hver gang man onanerer eller har samleie. I starten klarer man det kanskje ikke i det hele tatt, men etter hver vil man merke at man har opparbeidet seg mye bedre kontroll over orgasmene sine.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer