KK.NO: Du har sikkert en masse gode forklaringer: Ingen andre kan gjøre oppgavene godt nok eller få badet ordentlig rent. Ungene forventer at det er du som henter dem, og styret i sameiet gleder seg alltid til din hjemmebakte drømmekake.
Og så må du jo delta i minst ett maratonløp, for ikke å glemme at sexlivet skal pleies og være spennende.
BANG! Der smalt du i veggen i 120 km/t. For selv om det burde være innlysende at du ikke kan vinne VM i høydehopp flere ganger om dagen sju dager i uken, 365 dager i året, så er det likevel det mange prøver på.
LES OGSÅ: Har du mye negative tanker?
Prestasjonskultur
– Vi har en helt hysterisk prestasjonskultur, sier psykolog Majken Matzau, forfatter av boken «Stressfri på 12 uker eller mer».
I denne ukens KK forteller hun om viktigheten av å stresse ned.
Matzau mener hun overalt ser dyktige, velutdannede mennesker med karrier, hus og to-tre barn som holder på på denne måten.
LES OGSÅ: Guri Schancke - Slik motoverer jeg meg daglig
Deleger om du kan
Selv er psykologen, underviseren og foredragsholderen i den heldige situasjon at hun kan leie hjelp til å ta seg av både rengjøring av huset, hagen og hundelufting.
Hun oppfordrer til å se på privatlivet sitt som en bedrift der man prøver å delegere en del av arbeidet. For hvis vi ikke tillater oss selv å velge den enkleste løsningen av og til, ender vi opp med stress.
Enkle løsninger kan ifølge Matzau være å unngå å legge planer hver helg, melde avbud til pliktbetonte sosiale begivenheter, og gå i koseklær og gjør absolutt ingenting hele helgen.
LES OGSÅ: Derfor bør du leve i nuet
Kjøpekake, takk!
Matzau mener det også kan virke avstressende å innføre en fast ukentlig take away-dag, og døpe en annen dag restemat-dag.
Hun råder oss til å droppe maset om å lage ting «fra bunnen av» (hvis man ikke virkelig liker det, da).
Og MÅ du ta med en kake til generalforsamlingen, så kjøp en ferdigkake.
LES OGSÅ: Derfor er stress så skadelig
– Kjenn etter hva du trenger og si ifra om det f.eks. er en hjemmehelg som skal til. Altfor mange presser kalenderen sin til det ytterste, og det gir ingen muligheter for å være spontan og leve etter det som gjør livet bedre for dem selv og familiene deres, sier Matzau.