Helse & Livsstil

Er overvektige friskest?

Overvektige er mer motstandsdyktige mot sykdommer, hevder forskere.

Er overvektige friskest?
Publisert
Sist oppdatert
Det å være overvektig øker ikke risikoen for å pådra seg kreft eller hjerte – og karsykdommer. Overvektige er faktisk mer motstandsdyktige mot alvorlige folkesykdommer, ifølge forskere ved The Centers for Disease Control and Prevention i USA.LES OGSÅ:
 • Frykter fedme aller mest
 • Alltid mett - like lett
 • Figursydd slanking
 • Folkehelseinstituttet hevder at det å trene en halvtime om dagen kan forebygge alvorlige kreftformer som tykktarmskreft. Dette kom nylig fram i en rapport utført av flere internasjonalt anerkjente forskere.World Cancer Research Fund la nylig frem en omfattende omfattende rapport basert på 7000 studier med en klar og entydig konklusjon om at overvekt øker risikoen for kreft betraktelig. Med andre ord: hold deg slank og lev lenger. Det nye forskningsresultatet hevder at det å være overvektig kan gjøre en mer motstandsdyktig mot en del sykdommer, men når det er sagt - slettes ikke alle. Overvekt øker risikoen for å få både diabetes og nyresvikt. Rapportens oppsiktsvekkende resultat bygger på studier utført på 2,3 millioner amerikanske voksne i perioden 2004 og frem til i dag. - Overvekt øker ikke i utgangspunktet dødsrisikoen, kun i særskilte tilfeller, sier Katherine Flegal ved The Centers for Disease Control and Prevention. Undersøkelsene er utført på bakgrunn av BMI (Body Mass Index) hos mennesker som har dødd av hjertesykdommer. Dette møter kriktikk fra flere hold. Man ser nå på om utregninger av BMI er til å stole på i det hele tatt, da denne utregningen for eksempel ikke viser muskeldannelse hos slanke mennesker.- Diabetes og hjertesykdommer påvirker hverandre i svært mange tilfeller hverandre så når sukkersyke anses som dødsårsak kan det bety at man også er i faresonen for å pådra seg hjertesykdommer, sier Robert Eckel, lege og talsmann i The American Heart Association.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.