Personlig Trener

Er personlig trener verdt det?

Her er sjekklisten for å se om det er verdt investeringen.

Er personlig trener verdt det?
Publisert
Sist oppdatert
Hvis du har lyst til å gå ned i vekt, eller kanskje bare stramme opp kroppen litt, har du muligens vurdert å investere i en personlig trener, for å gi både formen og treningen et løft. Men – det å svi av tusenvis av kroner på en personlig trener er dessverre ingen absolutt garanti for at du oppnår resultater.

Les også: Sprettrumpe på 1-2-3
Det er to ting som er avgjørende for om du får utbytte av den personlige treneren,
ifølge Yahoo! Shine, og de er:

1. Den personlige treneren
2. Du

Den personlige treneren

Hvis den personlige treneren ikke tar jobben sin alvorlig, er sannsynligheten stor for at du kommer til å bruke massevis av penger uten å få noe særlig igjen for det. Her er fem ting du bør ha klart for deg når det gjelder en potensiell personlig trener.

1. Sertifisering
Det finnes en rekke organisasjoner som kan sertifisere personlige trenere, som for eksempel internasjonale Scandinavian Academy of Fitness Education (S.A.F.E.), som er det samme som tilbys ved Norges Idrettshøgskole under navnet Fitness deltid.

Det er imidlertid ikke nødvendigvis så vanskelig å bli sertifisert personlig trener hvis man har litt tid og penger til overs. De beste personlige trenerne (selv om det selvsagt finnes unntak) har en tendens til å for eksempel ha høyskoleutdanning i et relatert felt (for eksempel sportsmedisin, kinesiologi eller fysioterapi) i tillegg til PT-sertifiseringen.

Les også: Slik får du sexy singletarmer

2. Erfaring
Med erfaring kommer forståelse for ulike menneskers form, kroppstyper og utfordringer. Den personlige treneren din bør ha vært borti personer som deg før, slik at han eller hun vet hva som fungerer og ikke fungerer.

3. Referanser
Spør den personlige treneren din om han eller hun har noen referanser eller personer du kan få snakke med angående erfaringen og ferdighetene hans eller hennes. Få tak i et par stykker, og forsikre deg om at de faktisk er eller var klienter hos ham din potensielle trener.

Hint: Hvis de er litt vel overstrømmende, bør du være en tanke skeptisk.

Forslag til spørsmål du bør stille: Hva hadde du som mål? Klarte du å nå det? Hvor lang tid tok det? Hva likte og mislikte du med den personlige treneren? Ville du anbefale ham eller henne?

Les også: Slik trener Beyoncé

4. Utseende
Ja, det er kanskje litt fordomsfullt, men risikoen er stor for at du ikke får nevneverdig lyst til å bruke en personlig trener som ikke ser bra ut. Det finnes selvsagt ulike grader av å være sunn og godt trent, så ikke vær for kritisk – men hvis den personlige treneren din ikke tar vare på seg selv, kan det være et tegn på at han eller hun ikke kommer til å presse deg til å jobbe så hardt som du bør gjøre for å oppnå resultater.

5. Personlighet
Selv om det er viktig å føle seg vel sammen med treneren, betaler du faktisk ham eller henne for å gjøre en jobb. Det er en treningsøkt du vil ha, ikke en sladreøkt. Vær litt mistenksom mot trenere som er overdrevent kameratslige.

Les også: 10 gode grunner til å hyre en personlig trener

Du

Du og ditt engasjement er minst like viktig som den personlige trenerens egenskaper. Her er tre ting du bør tenke over før du ansetter en personlig trener.

1. Målsetting
Vær sikker på at du setter deg realistiske mål, som er innen rekkevidde. Hvis du setter for høye mål, har du muligens for høye forventninger, og det kan lett ende med fiasko.

2. Motivasjon
Tenk over hvorfor du er villig til å investere så mye i dette. Gjør du det for deg selv? For å imponere noen andre? Eller er det fordi legen din anbefalte det? Vær helt ærlig med deg selv og få forståelse for hva som motiverer deg. Hvis du gjør det på grunn av andre kan det hende at motivasjonen ikke holder i lengden. Den beste grunnen til å investere i seg selv er fordi du vil det.

Les også: Slik blir trening en rutine

3. Erkjenn at du har mye hardt arbeid foran deg
Hvis du tror at du kommer til å komme i superform bare fordi du ansetter en personlig trener, lurer du deg selv. Det er viktig at du innser at en personlig trener er der for å gi deg verktøyet og kunnskapen du trenger for å lykkes – ikke for å utrette mirakler.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer