Silikon

Er «store pupper»-trenden død?

Flere ønsker sine naturlige bryster tilbake.

FJERNE SILIKONINNLEGGENE: De fleste beholder implantatene, men opp mot 10 prosent bestemmer etter noen år seg for å fjerne eller bytte dem.
FJERNE SILIKONINNLEGGENE: De fleste beholder implantatene, men opp mot 10 prosent bestemmer etter noen år seg for å fjerne eller bytte dem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I sommer kunne vi lese at flere kjente norske kvinner, som tidligere har forstørret brystene, nå har fjernet brystinnleggene.

Ifølge Se og Hør skal både Lene Alexandra Øien, Dorthe Skappel og Aylar Lie ha bestemt seg for å gå tilbake til sin naturlige bryststørrelse.

- Jeg tenkte lenge fram og tilbake før jeg bestemte meg for å fjerne innleggene mine, fortalte Lene Alexandra Øien til ukebladet.

I utlandet har også kjendiskvinner som Victoria Beckham, Kimberly Stewart og Sharon Osbourne fjernet sine silikoninnlegg. 

LES OGSÅ: Disse kvinnene tar silikon

Bytter implantatene

- I min praksis vil jeg anta at det er mellom 0,1-0,2 prosent som ønsker å fjerne innleggene. Som oftest er det etter flere år, forteller plastisk kirurgi Tomm K. Bjærke ved Teres Colosseum.

Han forteller at graviditeter og vektoppgang er vanlige forklaringer.

- De ønsker da å fjerne protesene for ikke å få for store bryster, sier han.

Det er også et fåtall som har lagt inn store proteser som unge, som kommer tilbake etter 10-15 år for å få mindre bryst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.