I andre deler av verden er tang en viktig del av dietten. Og det burde den kanskje være hos oss også.
Fersk forskning viser at sjøtang inneholder proteiner som senker blodtrykket like effektivt som moderne blotrykksdempende medisin, skriver Daily Science. De kalles bioaktive peptider, og finnes også i melkeprodukter.
Så hvorfor kan du ikke bare få i deg melkeprodukter i stedet? Melkeprodukter inneholder en del fett, og ikke av den typen som er bra for deg.

Hindrer fettopptak
Dessuten er det flere grunner til at tang kan bli vår nye supermat. Forskere ved Newcastle University mener nemlig at havets grønne planter inneholder en type fiber som forhindrer fettopptak i kroppen. Fibertypen, som kalles alginate, stopper hele 75 prosent av fettet vi spiser fra å bli absorbert i kroppen, hevder forskerne.
LES OGSÅ: Knepene som øker forbrenningen
En fordel med sjøtang er at det er en uutnyttet ressurs det finnes enorme mengder av. Men det skal nok litt til før vi i Vesten adopterer japanske spisevaner og lager en siderett av tang i stedet for ruccola. I stedet jobbes det nå for å finne metoder å bruke tangen indirekte. Blant annet prøves det ut teknikker for å bruke tangmel i brødproduksjon.
Enn så lenge er det bare å spise makiruller - og det er jo faktisk veldig godt! Men du, ikke glem wasabien!