Sminkeprodukter

Et annerledes såpestykke

Men hva i alle dager har det i sminkesamlinga di å gjøre?

HOLD BUSTA REIN: Dette såpestykket fra Make Up Store hjelper deg å holde sminkekostene dine rene, kr 130. Foto: Per Ervland
HOLD BUSTA REIN: Dette såpestykket fra Make Up Store hjelper deg å holde sminkekostene dine rene, kr 130. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett hvor mange sminkekoster du har, er det veldig viktig at du holder dem rene. Ellers kan du ende opp med en bakteriefest i sminkepungen. Du vet sikkert at du for eksempel aldri bør låne bort mascaraen din, selv ikke til din beste venninne. Husk også at du bør kaste mascaraen din etter tre måneder og sjekke holdbarheten på alle sminkeproduktenen dine.

Ikke glem utstyret

Så ja, sminkekostene må altså vaskes. Og det gjelder selv om du bare har et par billige koster fra H&M, jenter! Selvsagt er det uhygienisk å bruke den samme kosten på ansiktet uke etter uke, måned etter måned. Du ville jo aldri brukt den samme vaskekluten i ansiktet gang etter gang etter gang. Men det er ikke bare på grunn av hygienen at det er lurt å gjøre dette jevnlig. Sminken din blir også penere hvis du jobber med rene koster. Du unngår nemlig «skitne» resultater hvor forskjellige farger blander seg.Hvor ofte bør du vaske kostene dine? Hver uke! Spesielt koster du bruker til kremprodukter eller ting som er flytende – som foundation, eyeliner og kremblusher – bør dypvaskes hver uke. Har du urenheter, kviser eller munnsår, bør du være ekstra nøye med å vaske kostene ofte, så unngår du at bakteriene spres til resten av ansiktet.

Egen sminkekostsåpe

Det går helt fint å bruke en vanlig sjampo til å vaske kostene, men det anbefales alltid å gå for en mild variant – for eksempel babysjampo. Mange bruker også Zalo, men vær obs på at kostene dine holder seg bedre om du bruker mildere såper.Nettopp derfor har Make Up Store lansert sin nye sminkekostsåpe. Den er mild, men både vasker og desinfiserer kostene dine uten å tørke dem ut.De 120 grammene som utgjør såpestykket kommer til å vare lenge, uansett hvor mange koster du har. Såpestykket koster 130 kroner.

Slik vasker du sminkekostene dine:

  • Hvis kostene er veldig skitne eller hvis de begynner å bli litt tørre i busta, begynn med å dryppe noen dråper olje (en billig matolje funker kjempefint) på litt tørkepapir. Stryk kosten lett fram og tilbake over oljen. Legg merke til hvor lett sminken går av kosten!
  • Fukt sminkekosten og dra den over såpestykket noen ganger. Jobb opp skummet i hånda og jobb det godt inn i busta.
  • Hvis det er mye produkt eller sterke farger på kosten, kan det hende du må skylle litt og gjenta vaskingen flere ganger.
  • OBS! Pass på at du holder busta ned og ikke får vann mellom metallbiten og treverket på kosten. Da kan limet løsne og metallet ruste.
  • Skyll godt under lunkent vann helt til vannet er reint.
  • Klem ut overflødig vann og form kosten slik du vil ha den.
  • Legg kostene på et håndklé – la busta henge litt over kanten, sånn at de ligger fritt i lufta. Dette gjør at de tørker fortere og holder formen bedre.
  • La kostene tørke.

Kjappe tips og triks

I tillegg til å ta vare på sminken din, huden din og hygienen, vil selve utstyret også ha godt av jevnlig stell. En god sminkekost som tas godt vare på varer i mange, mange år, og er en investering du vil få mye glede av. For en kjapp rens av sminkekoster, kan du også kjøpe en flaske Heptan (alkohol) fra apoteket og ha den ved sminken din. Hell litt Heptan på litt tørkepapir og dra kosten over den fuktede flekken for en kjapp rens og desinfisering. Siden Heptan fordamper veldig raskt er dette også et godt alternativ hvis du vil desinfisere kostene dine i en fei, for eksempel hvis dere er flere venninner som sminker hverandre før en fest. Et annet tips er å alltid ha en ren, tørr vaskeklut ved sminkeområdet ditt. Bruk denne til å tørke av øyeskyggerester fra kosten med en gang du har brukt den, så slipper du uheldig blanding av farger neste gang du skal bruke den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer