øvelser

Et smalere liv

Nøkkelen til en flott midje er en kjernekraft.

Et smalere liv
Publisert
Sist oppdatert
- Det går ikke an bare å trene akkurat dette punktet her, sier leder for gruppetrening på Elixia CC Vest, Trine Tschudi, og klyper i sideflesket hun ikke har. - Midjen vår er ikke bare på siden, slik mange tror. Den går rundt hele midtpartiet. På sidene finnes det ikke nok muskler å trene, som betyr noe for utseendet. Vi må konsentrere oss om de indre musklene - kjernemuskulaturen. Blant annet er bruk av rockering bra for å styrke denne muskulaturen og øke bevegeligheten. Kjernemuskulaturen består av bekkenbunn, indre, skrå bukmuskler og korsryggsmuskler.
 • Se 8 fine øvelser for kjernemusklene
 • Treningsfaglig ansvarlig i Sats-kjeden, Jill Jahrmann, sier hun får hundre spørsmål i måneden om hvordan man kan få fin midje. - Men det finnes ikke én eneste øvelse som isolert sett endrer midjen. - Hovedregelen hvis man vil fjerne fett noe sted, er å spise mindre enn man bruker. Da reduseres fettlagrene. Jahrmann er enig med kollega Tschudi i at kjernemuskulaturen må trenes hvis man vil ha resultater. Videre at en god holdning gjør mye for hvordan midjen ser ut.- Det får man ved å tøye brystmusklene slik at de blir bevegelige, og styrketrene ryggmusklene slik at de blir sterke. Da strekkes kroppen, og alt som er strukket, ser smalere ut.
 • Se øvelser som styrker magemusklene
 • Noen medier har den siste tiden skrevet at kvinner er i ferd med å utvikle mer mannlige kropper, altså at fettet i større grad legger seg på mage og midje. Leder i Norsk forening for fedmeforskning, Janne E. Reseland, sier at det ikke er noe i nyere forskning som dokumenterer dette. - Hvor fettet legger seg er genetisk betinget. Sideflesk er underhudsfett, og kvinner har alltid hatt mer av det enn menn. Ved økende vekt ser vi at mer og mer fett legger seg i mageregionen også hos kvinner. Det er også blitt spekulert i om «bar magemoten » gir unge kvinner et tykkere fettlag på midten, siden dette kroppspartiet i større grad utsettes for kulde. Reseland avviser dette også. - Kulde gir økt forbrenning, så det er usannsynlig at bare mager blir tykkere enn andre.
 • Se video av hvordan du trener hele kroppen med treningsstrikk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer