KRAFTIG OG GLINSENDE. Dramatisk uttrykk som virkelig setter fokus på øynene. Eyelinerkrem som påføres med pensel er perfekt til denne stilen. Foto: Astrid Waller
KRAFTIG OG GLINSENDE. Dramatisk uttrykk som virkelig setter fokus på øynene. Eyelinerkrem som påføres med pensel er perfekt til denne stilen. Foto: Astrid Waller Vis mer

Sminketips

Eyeliner-triksene du bør prøve

Lær deg fem ulike måter å legge den på.

Publisert

Svart strek for å markere øynene er kanskje sminken med lengst historie, og strekker seg i alle fall tilbake til det gamle Egypt. Men også Geishaene kunne kunsten å sminke øynene med svart kull.

Like spennende er utviklingen og variasjonene over svart streksminke, og hvordan man senere har utviklet både våte eyelinervarianter og kajaler.

Variasjonene er mange, og bare i de siste hundre årene har lineren både vært slank og lang, kort og tykk, buet og elegant, eller skrå og røff.

Ballerinaene har tradisjonelt brukt eyeliner over og under øyet, mens på 60-tallet dristet de mest vågale seg til å legge eyeliner oppå lokket i tillegg til den som legges langs vippene.

LES OGSÅ: Slik sminker du huden jevn.

Endrer utrykk

Liner er en fin måte å ramme inn øynene på, og er faktisk en veldig uttrykksfull måte å legge sminke .

Uttrykket blir helt klart veldig forskjellig ettersom hvilken variant du velger. Du kan gå fra søt og yndig til rocka og tøff, kun ved små nyanser på lengden eller tykkelsen på lineren.

I tillegg kan du underbygge stilen du går for med hvilken farge du velger på leppestiften, om du bruker skygge eller ei eller om du i det hele tatt bruker annen sminke.

Her viser vi deg noen varianter av eyelineren, og du kan se selv hvor forskjellige de blir selv om alle er laget med svart eyeliner.

Lineren må ikke være svart heller. Du finner flere ulike nyanser som er mindre harde enn den lille sorte. Hva med å teste ut en i bronse?

Vis mer

Asiatisk vri. Denne butte lineren blir ofte sett på cat­walken, og passer godt til vårens kimonotrend.

Vis mer

Tynn og klassisk. Bruk en liner med litt lang spiss. Denne looken passer godt til knallrøde lepper.

Vis mer
Vis mer

Ballerinainspirert. Når du også legger liner under øyet, åpner du blikket. Ballerinaene bruker gjerne skygge i tillegg.60-talls. Legg lineren på lokket også - en spennende, og ikke minst en overraskende detalj. Gå for nude lepper i en rosa nyanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer