Sminketips

Eyeliner-triksene du bør prøve

Lær deg fem ulike måter å legge den på.

KRAFTIG OG GLINSENDE. Dramatisk uttrykk som virkelig setter fokus på øynene. Eyelinerkrem som påføres med pensel er perfekt til denne stilen. Foto: Astrid Waller
KRAFTIG OG GLINSENDE. Dramatisk uttrykk som virkelig setter fokus på øynene. Eyelinerkrem som påføres med pensel er perfekt til denne stilen. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svart strek for å markere øynene er kanskje sminken med lengst historie, og strekker seg i alle fall tilbake til det gamle Egypt. Men også Geishaene kunne kunsten å sminke øynene med svart kull.

Like spennende er utviklingen og variasjonene over svart streksminke, og hvordan man senere har utviklet både våte eyelinervarianter og kajaler.

Variasjonene er mange, og bare i de siste hundre årene har lineren både vært slank og lang, kort og tykk, buet og elegant, eller skrå og røff.

Ballerinaene har tradisjonelt brukt eyeliner over og under øyet, mens på 60-tallet dristet de mest vågale seg til å legge eyeliner oppå lokket i tillegg til den som legges langs vippene.

LES OGSÅ: Slik sminker du huden jevn.

Endrer utrykk

Liner er en fin måte å ramme inn øynene på, og er faktisk en veldig uttrykksfull måte å legge sminke .

Uttrykket blir helt klart veldig forskjellig ettersom hvilken variant du velger. Du kan gå fra søt og yndig til rocka og tøff, kun ved små nyanser på lengden eller tykkelsen på lineren.

I tillegg kan du underbygge stilen du går for med hvilken farge du velger på leppestiften, om du bruker skygge eller ei eller om du i det hele tatt bruker annen sminke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer