øvelser

Få balanse med tai chi

Ingen grunn til bekymring hvis du er lei av å jogge. Det kommer stadig nye treningsformer tilpasset alle tenkelige kropper og behov.

Få balanse med tai chi
Publisert
Sist oppdatert
Tai chi er blant de mest populære treningsformene i USA, og interessen sprer seg også her i landet. Tai chi er mindre fysisk krevende enn yoga og veldig fokusert på balanse. Den kinesiske kampsporten som også er kjent som skyggeboksing, har langsomme bevegelser og harmoniske øvelser.

Tai chi stimulerer gode pusteteknikker og avslapning. Beskrives gjerne som meditasjon gjennom bevegelse. Du lærer først den langsomme formen, som er en serie av harmoniske bevegelser som utføres flytende og nøyaktig. Formen kan trenes hvor som helst, ute eller inne, alene eller sammen med andre. Treningen krever konsentrasjon og fokus.

Regelmessig tai chi-trening gjør kroppen spenstig, sterk og smidig, og sinnet avbalansert, klart og oppmerksomt. Tai chi reduserer stress, og gir deg bedre kontroll over pusten.

Bra for: Fleksibilitet, styrke og balanse. Blodomløpet.

Passer for: Alle, og særlig hvis du trenger å stresse ned. Forskere har også påvist at tai chi har positiv effekt på en del kroniske sykdommer.

Passer ikke for: Deg som elsker tempo, musikk og høy puls under treningen.

Hvor: En rekke frittstående treningssentre tilbyr kurs i tai chi. Kjedene har ofte tai chi-inspirerte klasser.

Mer informasjon: Nordisk Tai Chi Chuan-forening, Sportalen


LES OGSÅ:
 • Forza - styrke med sverd
 • Kinesis - sterk uten apparater
 • Gymstick - strikk med motstand
 • Chiball - for kropp og sjel
 • Prøv en bosuball

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer