Familie

Få bedre flyt i hverdagen

Søvnmangel, tidspress, småkrangling, syke barn og rot. Høres det kjent ut?

UT PÅ TUR - SAMMEN: Å gjøre ting sammen skaper samhold og tilhørighet - og det gir en gladere familie, ifølge eksperten. Foto: Corbis/All Over Press
UT PÅ TUR - SAMMEN: Å gjøre ting sammen skaper samhold og tilhørighet - og det gir en gladere familie, ifølge eksperten. Foto: Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien dreier seg ofte om mine barn, dine barn, våre barn. Det dreier seg om parforholdet.

I en familie blir alle berørt av det som skjer på godt og vondt. Et problem angår derfor alle til en viss grad. Ulikt syn på hva vi skal gjøre alle ettermiddager, kvelder, helger og ferier er en vanlig konfliktkatalysator.

Ting må planlegges, men når den ene er allergisk mot planlegging blir det problemer.

Beste løsning er derfor å finne en mellomting, med rom for improvisasjon, råder Toril Hepsø ved familievernkontoret i Akersgata 2 i Oslo.

– Ved å ta høyde for hverandres forskjeller, kan vi være bedre forberedt på hvilke konflikter som typisk oppstår, og forsøke å unngå dem.

Når vi skal få fram hva alle vil, høres noens stemmer bedre enn andres.

Familieterapeuten råder oss til å avklare forventningene vi har til familielivet.

LES OGSÅ: Det er lov å rømme familien!

– Foreldre bør snakke om hva som er på topp av prioriteringslista og hva som befinner seg lenger ned. Når dere ikke er i konflikt, er det riktig tid for å snakke om ønskene deres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer