Helse & Livsstil

Få bukt med husmorkløen

Bør du ta deg en elsker når hjemmelivet går deg på nervene?

Få bukt med husmorkløen
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Mannen min og eg var i utgangspunktet einige om at eg skulle være heime mens barna våre (nå 5 og 3 år) er små, men nå er eg ikkje så sikker på om det eigentleg var så lurt…
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?
 • Saka er at eg keiar meg så forferdeleg. I byrjinga var det sjølvsagt deilig, eg trena, ordna i huset, heldt på med ungane og alt, men slik er det ikkje lenger. Det verste er kanskje at eg ikkje har nokon å snakka med. Ingen andre er jo heime på dagtid, så det blir mest meg og barna heile tida. Barselgruppene var fine, men no arbeider dei andre mødrene igjen. Mannen min tener godt, så det er mest fornuftig at eg er heime, men herregud… Det kjennest som å kasta bort tida. Når eg vert desperat nok tenkjer eg at eg burde få meg ein elskar eller noko, eg skjøner godt dei som gjer det!
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Slik skal en bra mann være
 • Kort sagt, eg har skikkeleg husmorkløe, og veit snart ikkje kva eg gjer…JanneSvar: Er det ikke opplagt hva du bør gjøre? Du bør bruke evnene dine, sysselsette deg med noe meningsfullt, begynne å jobbe igjen, treffe folk – hva som helst, bare ikke gå hjemme og føle at du kaster bort dagene dine. Når du ikke gjør disse tilsynelatende opplagte tingene, må det være en grunn til det. Du sier at det er mest fornuftig at du er hjemme, og at dere var enige om denne ordningen. Kanskje du føler at du ikke kan ombestemme deg, eller at du ikke har lov til å ta hensyn til hvordan ordningen fungerer for deg?
 • Slik bevarer du kjærligheten
 • Det har sikkert vært fint for barna dine å ha deg hjemme til nå. Det var vel også fint for deg. Men nå er de blitt større, barselgruppene har gått i oppløsning, og du kjeder deg. Kanskje det er på tide å vurdere ordningen på nytt, nå som forutsetningene har forandret seg?Dere har innrettet dere veldig tradisjonelt, og du erfarer nå at denne måten å ordne familien på, med mor hjemme, ikke passer helt inn i tiden. Tiden da nabolaget var fullt av mødre som kunne gjøre ting sammen, ha et sosialt liv og fylle dagene med husarbeid er nok over, og kommer aldri mer igjen. Det spørs om ikke tiden har gått fra den tradisjonelle husmoren. Hvis du skal bli fornøyd trenger du andre impulser, og da er det helt sikkert ikke en elsker du trenger.Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.noLES OGSÅ:
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.