Sjalusi

Få bukt med sjalusien

Blir du fort sjalu og usikker på partneren din?

SJALU: Blir du lett sjalu når partneren din snakker med andre kvinner? Ifølge eksperten kan dette blant annet skyldes dårlige opplevelser i tidligere forhold.  Foto: auremar - Fotolia
SJALU: Blir du lett sjalu når partneren din snakker med andre kvinner? Ifølge eksperten kan dette blant annet skyldes dårlige opplevelser i tidligere forhold. Foto: auremar - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du og partneren din vært sammen en stund nå, og føler at det egentlig ikke kunne gått bedre med forholdet deres.

Det er bare ett problem – du blir veldig lett sjalu, og du er ikke helt sikker på hvorfor.  

- Selv de mest selvsikre personer kan kjenne et stikk av sjalusi og utrygghet når parforholdet er i startfasen, og dette er en naturlig del av tilknytningsprosessen – men dersom det vedvarer, er det et tegn på at du har en jobb å gjøre på det mentale plan, forklarer Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes.

LES OGSÅ: - Alle har godt av å gå til parterapi

Kan skyldes dårlige opplevelser

Videre forteller Søyland at sjalusi ofte kan skyldes dårlige opplevelser som har gjort deg utrygg på relasjoner.

- Det kan for eksempel tidligere svik, lav selvfølelse, mistillit til partner, relasjonsproblemer eller utrygghet i tidligere parforhold eller barndommen. I terapirommet ser jeg ofte at barndom og tidligere erfaringer kan skape samlivsproblemer.

- Derfor er det utrolig viktig at du tar sjalusien på alvor og lytter til hva følelsene dine prøver å fortelle deg.  Gjør du dette kan du reparere gamle sår, og gripe kjærligheten på ny, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer