Helse & Livsstil

Få det gøy med sexleketøy

Prøv et sexleketøy og kom nærmere mannen i ditt liv. Sexleketøyenes 10 på topp

Få det gøy med sexleketøy
Publisert
Sist oppdatert
Sexleketøy trenger ikke være et substitutt for det som mangler i forholdet når det har vart en stund. Et leketøy kan snarere bringe dere nærmere hverandre og piffe opp sexlivet.
 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • - Kom over den bøygen at leketøyene innvaderer forholdet. Vi trenger andre impulser, hvis ikke gjesper vi bare, sier Anita Skrautvol, psykolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.
 • Orgasmens ABC
 • Den store sexguiden
 • Slik får du supersex
 • Prat sammen

  Hun forteller at par som skal prøve sexleketøy for første gang bør prate grundig sammen først. Det er viktig å finne ut hva slags spenning og intimitet man ønsker. - Det er viktig at man ikke føler seg tråkket på. Vær ærlig og si i fra med en gang hvis det er noe du ikke liker, sier Skrautvol.Hvorfor har dere lyst til å prøve sexleketøy? At det er for å få variasjon, finne nye spenningsmomenter og bevare lekenheten er viktig å bli bevisst. Hvis den ene føler seg utilstrekkelig kan man komme skjevt ut fra starten. - Når du har sett 40 episoder av LOST er det ikke like spennende lenger, sånn er det med alt. Fordi man forespør en teknikk eller noe nytt for eksempel ved oralsex er ikke det dermed sagt at det som gjøres ikke er godt, men variasjon er gøy, sier Skrautvol. Hun forteller at for å få spenningen tilbake i forholdet er humor et viktig element, også i sengehalmen.- Alle har en tabbekvote, så det er lov å drite seg ut. Dersom et leketøy blir en fiasko er det ikke verdens undergang. Gå videre og prøv noe annet neste gang. Det er nok produkter å ta av, sier hun.

  Den første leken

  Men hvordan skal man klare å velge det aller første leketøyet i havet av produkter?- En klitorisstimulator er en grei leke å starte med. Den er liten og dermed mindre truende, det er fysiologisk bevist. Også gutta kan ha glede av en slik, sier Anita Skrautvol. Hun forteller at man kan starte med å ta en tur i en sexbutikk sammen. - De ligger ikke i mørke bakgater med en kundekrets bestående av gamle menn som gjemmer seg bak aviser. Klientellet er et annet i dag og sexleketøy er blitt mer stuerent. Det å oppsøke en butikk sammen kan være spennende i seg selv, sier hun. For dem som likevel kvier seg for å gå i butikken fysisk er det fullt mulig å bestille leketøy via postordre. - Bestselgerne ligger som regel øverst og det er en grunn til at de er bestselgere. Men det viktigste er å finne ut hva man tør og hva man fantaserer om. Poenget er jo å krydre forholdet, sier Skrautvol.

  Gå bakveien

  Det bugner av dildoer og vibratorer i sexbutikkene, og de fleste kvinner har på et eller annet tidspunkt stiftet bekjentskap med disse lekene. Det er også en kjensgjerning at svært mange av oss trenger stimulering av klitoris for å komme over kanten. Men hva med gutta?Buttpluggen, som fås både med og uten vibrering, vekker både nysgjerrighet og skepsis hos gutta. Det er imidlertid helt normalt å like stimulering i eller rundt analåpningen. - Det er ingenting å være flau over. Det er for øvrig ikke slik at homofile har monopol på analåpningen, påpeker hun og legger til at det bare er halvparten av homofile par som har analsex. Anita Skrautvol forteller at det i det store og hele handler om å stimulere ulike og flere punkter for å oppleve andre og gjerne mer intense orgasmer. Analstimuli lar seg fint kombinere med et ordinært samleie. - Husk å slappe av og bruk masse glidemiddel. Invester i en desinfiserende såpe, man får lett infeksjon om man hopper fra den ene til den andre åpningen, råder hun.

  Del fantasier

  Å prøve ut sexleketøy kan være en fin måte å dele seksuelle fantasier på. Det kan være en måte å komme nær hverandre på, men som med alt annet handler det om å kommunisere og vise hverandre respekt. - Det er også et tips å øve seg på å ikke fantasere mens man onanerer eller har samleie. Det er viktig å puste med magen og fokusere på hva som skjer i underlivet. Ved virkelig å være i din egen kropp kan du få sterkere orgasmer, sier hun.Å bli inkludert i hva den andre tenner på og synes er godt kan også gi økt tillit til partneren. For selv år man tar inn andre elementer i sexlivet handler det først og fremst om dere to - og hvor godt dere har det sammen. - Alt trenger dessuten ikke å dreie seg om sex. Uskyldig flørting via tekstmeldinger eller e-post kan gjøre mye. Det handler om å bevare lekenheten i forholdet, også i hverdagen, påpeker Skrautvol.

  Slik får du bedre sex:

 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Veien til supersex
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Tren deg til bedre sex
 • Hold deg sunn med sex
 • Maten som gir deg lyst
 • Spis deg til bedre sex
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.