øyebryn

Få fine øyenbryn med threading

Du har kanskje både nappet, farget, skåret og klippet øyebrynene dine selv, men har du threadet dem? Alt du trenger er sytråd.

THREADING: Øyebrynsspesialist Fred Hamelten bruker threading som en av mange teknikker for å skape perfekte øyebryn. Han er kjendisenes soleklare førstevalg og har en venteliste på ca. et år. Selv om det kan være lurt å få en ekspert til å skape den perfekte formen for deg, kan du følge opp selv, og da kan threading være en kjekk teknikk å lære seg. Foto: Aina Kristiansen
THREADING: Øyebrynsspesialist Fred Hamelten bruker threading som en av mange teknikker for å skape perfekte øyebryn. Han er kjendisenes soleklare førstevalg og har en venteliste på ca. et år. Selv om det kan være lurt å få en ekspert til å skape den perfekte formen for deg, kan du følge opp selv, og da kan threading være en kjekk teknikk å lære seg. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Hele Norges befolkning gjør dette feil, uttalte makeupartist Hilde Pettersen Reljin til KK.no nylig. Hun snakket om napping av øyebryn.

– De ser ut som litt forstyrra sirkusklovner, sier hun i denne saken.

Selv om du ikke skulle se ut som en forstyrra sirkusklovn, kan det være at brynene dine får deg til å se eldre ut.

Få hjelp til å finne riktig form

At formen og fargen på øyebrynene dine har mye å si for din helhetlige look er det ingen tvil om.

Det er absolutt å anbefale å få profesjonell hjelp til å finne den perfekte formen for deg og ditt ansikt, men det blir fort dyrt å fikse brynene i salong hver gang det trengs.

For å spare både tid og penger, kan du lære deg ulike teknikker for å forme eller vedlikeholde øyebrynene dine selv.

Finn riktig teknikk

Selvsagt kan du bruke pinsett eller voks, men også threading blir stadig mer populært å gjøre selv. Det er faktisk ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro.

Alt du trenger er sytråd – og et speil.

Ja, og øvelse, da. Øv, øv, øv!

Noen fordeler med threading:
 • Ingen kjemikalier eller fare for å brenne seg (som man kan gjøre med varm voks).
 • River ut håret med roten.
 • Skånsomt for huden.
 • Raskere enn å bruke pinsett, siden det tar mange hår samtidig.
 • Enklere å være presis enn med voks.

 • Hvis du skal farge brynene dine, bør du gjøre dette før du threader eller napper. Hvis du farger først, får du også farget alle de små, dunete hårene som ikke synes så godt. Disse kan bidra til brynets fylde og gjøre det lettere å finne nok hår til å skape riktig form.

  Mange av oss har nemlig syndet og nappet for mye hår og feil hår i årevis. Da må vi ta i bruk alle småhår vi finner for å korrigere mens brynene vokser ut igjen.

  Slik gjør du det

  Det kan være litt vrient å få til med bare en skriftlig forklaring, så se gjerne på videoen nederst i saken for å få en bedre følelse av teknikken.

  1. Klipp av en bit sytråd på ca. 40 centimeter. Prøv deg litt fram og finn den lengden som virker for deg, for det varierer veldig hva folk foretrekker. Tråden bør være ganske tynn, men ikke så tynn at den ryker.
  2. Knyt sammen endene så du får en sammenhengende sirkel.
  3. Stikk begge pekefingrene og begge tomlene inn i sirkelen og lag en rektangel av tråden.
  4. Tvinn den ene siden rundt 4-6 ganger slik at du får en tvinnet seksjon midt på rektangelet og dermed sitter igjen med en sløyfeform.
  5. Nå er du klar til å begynne selve threadingen. Lag sløyfen slik at den ene trekanten er større enn den andre og legg den store delen og den tvinnede delen helt inntil huden der du vil fjerne hårene. Bruk den store delen til å ramme inn hårene du vil fjerne.
  6. Så bruker du pekefingeren og tommelen på den andre hånda til å gjør den lille delen av sløyfa større og flytte den tvinnede delen av tråden bortover mot motsatt side. Det er når denne tvinnede delen flyttes på at hårene fanges opp av tråden og rives ut ved roten. Bruk langsomme bevegelser og vær forsiktig. Hvis tråden napper i selve huden, presser du for hardt mot huden. Tråden skal bare ligge akkurat inntil huden for å få med seg hår, men ikke hud.
  7. Når du har nappet den seksjonen med hår, flytter du tråden og gjentar over hele området hvor du vil nappe vekk håret. Vær hele tiden veldig forsiktig og nøye med plasseringen, så du ikke napper feil hårstrå.
  8. Du bør alltid nappe i motsatt retning av hårveksten, så plasser den største åpningen på tråden i hårspissenden av hårstråene du napper, og flytt tvinningen mot rotenden.

  Se en demonstrasjonsvideo fra YouTube-brukeren PurseBuzz (ekstern lenke) her:
  Selve threadingen begynner etter tre minutter.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer