Blake Lively

Få hår som Blake Lively

En rettetang og en helt enkel flette gir flotte bølger på få minutter.

STYLE DET SOM BLAKE: Hvis du vil bruke disse bølgene til en litt mer forseggjort festfrisyre, kan du gjøre som Blake Lively og samle det på den ene siden med flere småfletter inni det løse håret. Foto: All Over Press
STYLE DET SOM BLAKE: Hvis du vil bruke disse bølgene til en litt mer forseggjort festfrisyre, kan du gjøre som Blake Lively og samle det på den ene siden med flere småfletter inni det løse håret. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ja, vi elsker fletter – alle typer fletter. Men du trenger faktisk ikke å gå med fletter for å ha nytte av dem. Med teknikken i denne saken kan du bruke flettene som et verktøy for å gi deg vakre bølger på 1-2-3. LES OGSÅ: Slik lager du naturlige sommerbølger i håret

Slik gjør du det

 • Del håret i to. Følg linjen der du vil ha skillen fra pannen og bakover mot krona, så kan du dele cirka på midten derfra og ned i nakken. Del hver av halvdelene i to igjen. Flett hver av de fire delene i en helt vanlig tredelt flette og fest hver flette med en liten strikk.
 • Spray flettene med varmebeskyttende spray – produktet du aldri bør droppe – for å beskytte mot varmen. Du kan selvsagt gjøre dette før du fletter også.
 • Bruk rettetanga og klem den over fletta. Dra forsiktig, ganske langsomt nedover hele fletta. Jo mer varme den får, jo mer intense blir bølgene, men det bør ikke ta mer 5-7 sekunder per gang, litt avhengig av hårlengden din. Da bør du heller gjøre det en ekstra gang. Ikke hold rettetanga stille på håret – ha den alltid i begevelse.
 • La håret kjøle seg helt ned før du tar ut flettene. Håret vil «settes» i den formen det er når det blir kaldt, så det er best å la det være i flettene til det er helt kaldt.
 • Ta ut hårstrikkene og style håret som du vil ha det. Rufs gjerne litt i det for en avslappet strandlook.
 • LES OGSÅ: Freser det når du bruker rettetanga?TIPS: Jo strammere og mindre flettene er, jo mindre blir bølgene. Om du vil ha større bølger, bør du flette bare to fletter, ikke fire. Lager du flettene veldig små, vil du få en look som minner mer om kreppet hår, altså veldig små bølger. LES OGSÅ: Lag krøller helt uten varme (alt du trenger er et par sokker)Om du ønsker å se en videodemonstrasjon av teknikken, har YouTube-brukeren Miss Tango2 laget nettopp dette. Du ser videoen hennes her!

  Krøller uten varme

  Du kan også flette håret mens det er litt fuktig og sove med flettene i. Dette vil gi noe strammere bølger som sannsynligvis sitter lenger i håret. Da unngår du dessuten å tilføre varme, så dette er en god idé om du har veldig slitt hår. Og det er ikke bare fletter som kan gi deg bølger helt uten varme. For en mer krøllete variant, kan du prøve sokketrikset – rull opp fuktig hår på (rene!) sokker eller tøyfiller og sov med dem i håret for nydelige krøller helt uten varmebehandling.Ikke gjør dette med vått hår, men spray heller bitte litt vann eller krøllespray i håret før du ruller det opp. Ruller du opp kliss vått hår vil det ta lang tid før det tørker, og du kan risikere at det ikke er helt tørt når du skal ta ut sokkene. Del håret inn i fire seksjoner: én fra fronten og bakover mot kronen, én bak i nakken og én på hver side.Rull hver seksjon rundt en sokk og knyt en knute på sokken. Sørg for at hårtuppene ikke brettes, for da får du en «knekk» der når du ruller ut igjen håret. Saken fortsetter under bildetSov med sokk-knutene i håret.Ta ut sokkene om morgenen, rufs til håret og spray med litt hårspray hvis du vil.Saken fortsetter under bildetSiden sokkene gjerne glir litt nedover håret i løpet av natta, blir krøllene konsentrert i endene av håret. Derfor egner disse krøllene seg spesielt godt til halvveis oppsatte frisyrer eller med hårbånd eller hårbøyle.Du kan også rulle håret rundt et hårbånd om du foretrekker å holde sokkene på føttene. Oppskriften på hårbåndkrøller får du her. (Saken fortsetter under bildet.)

  Stylingtips

  Liker du håret mer rufsete? Da kan du bruke saltvannsspray for enda mer tekstur og en mer autentisk strandlook. Du kan faktisk bruke både flettebølgene og sokkekrøllene som et triks for å herme etter teksturen Blake Lively har i bildet over også. Sammen med masse saltvannsspray, vil du få en rufsete look som kan gjøres om til en festlook. Du finner en grundig oppskrift på hvordan du får Blakes perferkte strandlook her. LES OGSÅ: Anne, Jennifer og Blake har frisyrene dere elskerBlake ser alltid ut til å havne på listene over årets beste kjendisfrisyrer, så også i år, og det er mange grunner til å la seg inspirere av «Gossip Girl»-stjerna. Prøv Blakes superfyldige fiskebeinsflette, perfekt til både hverdag og fest.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer