Krøller

Få krøllene til å vare

Er du en av dem som liker å krølle håret, men sliter med at frisyren sklir ut? Da bør du lese dette.

KRØLLER: Enten du vil ha store, ville krøller eller mer nedtonede bølger, kan du fort oppleve at de sklir ut med en gang du går ut døra. Heldigvis finnes det gode råd for å få krøllene til å sitte lenger.  Foto: copenhagenfashionweek.com
KRØLLER: Enten du vil ha store, ville krøller eller mer nedtonede bølger, kan du fort oppleve at de sklir ut med en gang du går ut døra. Heldigvis finnes det gode råd for å få krøllene til å sitte lenger. Foto: copenhagenfashionweek.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noe av problemet når du krøller håret kan være at krøllene sklir fort ut igjen. Det finnes heldigvis noen triks for å få dem til å sitte lengst mulig.

Velg riktig metode

André Auster hos Auster Academy har først noen generelle tips om valg av krøllemetode.

– Det kommer litt an på hvilken look du er ute etter, men for mer tilfeldige krøller i håret så anbefaler jeg å bruke rettetangen til å lage bevegelse med. Det blir litt mer tilfeldig, ikke så perfekt, sier han

– Med varmeruller kan du oppnå veldig bra volum og holdbarhet i håret, perfekt for mer klassiske former.

Se flere måter å skape krøller på lenger ned i saken.

– Produktbruk er viktig

– Men uansett hva du benytter av forskjellig verktøy så er produktbruken veldig viktig for holdbarheten på frisyren, sier han.

Og han har fått en ny favoritt i det siste.

– Jeg kan på de varmeste anbefale KMS California sin nye varmebeskyttende serie Free Shape. Disse produktene er helt fantastiske! sier han

– De gir en utrolig holdbarhet i krøllene og produktet blir aktivert ved 80 grader. Det vil si at du kan style om håret på det samme produktet flere ganger uten å påføre mer produkt.

KMS California-serien finnes i utvalgte frisørsalonger.

– Det kan også være fint å ha en reisehårspray i vesken. Denne er fin å bruke hvis krøllene har begynt å bli litt slappe i formen. Spray fra undersiden for å få spenst i håret og klem krøllen inn i håret igjen.

– Det er viktig å spraye mot tyngdekraften – ikke nedover – for å få spenst i håret.

– Håret trenger ikke nødvendigvis å være nyvasket, men bør helst ikke ha masse gamle produktrester i seg, sier han.

Noen synes det er lettere å style håret når det ikke er helt nyvasket. Er det ikke det, har André Auster et annet godt tips.

– Er det mye produkt i håret fra før, så bruker jeg ofte litt tørrsjampo først, før jeg påfører varmebeskyttende produkter. Dette sparer tid og det trekker ut gamle produktrester av håret.

La krøllen sette seg

Når du bruker varmeprodukter til å krølle håret, bør du alltid la krøllene avkjøles fullstendig før du gjør noe mer med dem.

Håret setter seg i den formen det er når det går fra varmt til kaldt, så vent med stylingen til det er avkjølt.

Du kan også bruke klyper til å feste håret i rullet tilstand til det er helt avkjølt. Dette vil gjøre at krøllene setter seg bedre og holder lenger.

Når alt håret er ferdig krøllet og avkjølt, kan du rufse i det med fingrene eller børste det med en hårbørste med naturbust for å få den ønskede effekten. Avslutt med hårspray.

Mange teknikker

Det finnes utallige måter å krølle håret på, og både varigheten og intensiteten varierer veldig. Her er noen av våre favorittmetoder:

Klemming: Har du en del naturlig fall, kan du bruke krøllekrem eller skum til å klemme fram dine naturlige krøller eller bølger. Ha i produktet mens håret er vått og klem fram krøllene mens håret tørker. Vær obs på at denne metoden kan bli ganske brusete hvis den kombineres med føning. Da kan du bruke en krølltang til å temme den verste brusingen etter du har tørket ferdig håret.

Krølltang: Krølltenger har eksistert i alle fall siden viktoriansk tid og er fortsatt den første metoden for mange når de skal krølle håret. Og den gode, gamle krølltanga funker som fjell. En liten krølltang gir tettere krøller, mens en større diameter på jernet gir mykere bølger.

Rettetang: Selvsagt kan du også bruke rettetanga til å lage krøller. Det tar ikke lange tida å lære seg denne teknikken, og du kan lage bølger, korketrekkere eller litt mer rufsete krøller.

Se hvordan du bruker rettetanga for å lage krøller her!

LES OGSÅ: Slik får du filmstjernelooken

Du kan også gjøre som Marion Ravn og bruke kombinasjonen aluminiumsfolie og rettetang for myke, naturlige krøller.

Teksturbehandling: Det er en slags permanent behandling, men kan gi mykere og større bølger, heller enn de tradisjonelle permanentkrøllene.

Les mer om teksturbehandlingen her!

Varmruller: Disse er veldig enkle å bruke og gjør at krøllene holder seg godt, siden de får sette seg når håret går fra varmt til kaldt. Dessuten er de fantastiske til å skape volum.

Les mer om varmruller her.

Pincurls: Også kalt fingerkrøller. Dette krever nesten ikke utstyr i det hele tatt. Bare hårklyper eller hårnåler og en god porsjon tålmodighet.

LES OGSÅ: Slik får du Betty Draper-hår

Slik gjør du det selv:


Papiljotter er kanskje ikke kjempebehagelige å sove på, men krøllene sitter lenge og du kan få små, stramme krøller når du bruker denne metoden.

Permanent: Ja, den er tilbake! Heldigvis er den nå mildere og mer skånsom med håret ditt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer