Lepper

Få kysseklare lepper

Tørre, sprukne og solbrente lepper er vondt og lite pent. Heldigvis er det enkelt å fikse.

KLAR, FERDIG, KYSS: Det er ikke godt å kysse knusktørre, flassende lepper...Husk at leppene blir solbrente også! Foto: Image Source
KLAR, FERDIG, KYSS: Det er ikke godt å kysse knusktørre, flassende lepper...Husk at leppene blir solbrente også! Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ikke bare er det ikke særlig fristende å kysse knusktørre lepper. De er skikkelig ubehagelige også.

Så enten motivasjonen er at du vil nusse på noen eller slippe å plages av tørre lepper, er det noen triks som virkelig funker.

Og husk at du bør bruke en leppepomade med solfaktor for å beskytte leppene ekstra nå om sommeren. Lepper blir også solbrent, nemlig.

Slik gjør du det

 • TRINN 1: Smør leppene inn med en nærende og fet balm. La den virke i noen minutter.
 • TRINN 2: Skrubb leppene med et rent håndkle eller klut. Du kan også bruke egen leppeskrubb
 • TRINN 3: Smør leppene inn med balmen igjen. Nå er leppene klare for gloss og leppestift.
 • TRINN 4: Velg gloss eller leppestift i dus nyanse, med litt skimmer. Glinsende lepper ser alltid mer innbydende ut.

 • Se bilder av alle trinnene her:


  Du kan også bruke en Q-tips eller en ren, myk tannbørste påført litt fet leppepomade, vaselin eller matolje til å skrubbe leppene lett.

  Lag skrubben selv!

  Vil du spare litt penger, kan du lage leppeskrubben selv. Det gjort i en fei – med ingredienser de alle fleste har på kjøkkenet.

  Dette trenger du:
 • Olje (olivenolje, mandelolje, rapsolje, kokosolje e.l.)
 • Sukker

 • Bland litt sukker, du trenger ikke mer enn ca. én teskje, og noen dråper olje til en tykk masse. Dersom du ønsker en friskere smak eller litt farge på skrubben, kan du ta i noen dråper sitron- eller appelsinjuice eller bitte litt konditorfarge.

  Saken fortsetter under bildet


  Slik bruker du den

  Len deg over vasken og skrubb leppene godt med sukkerskrubben i ca. ett minutt. Sukkeret er eksfolierende, mens oljen hydrerer.

  Skyll av blandingen med lunkent vann og tørk med en ren klut. Følg opp med en god leppepomade.

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  SØT SKRUBB: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen
  SØT SKRUBB: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer