Lepper

Få leppene til å se større ut

Det går fint an å jukse seg til større lepper. Trikset er å bruke to ulike farger – og gjerne litt gloss.

SKIMMER: Glansfulle lepper ser fyldigere ut enn matte lepper. Skimmer har også en forstørrende effekt, så prøv å finne en lys, glansfull gloss med litt skimmer om du vil ha større lepper. Den kan fint legges oppå en mørkere leppestift også, om du ønsker mer tklassiske vinterlepper. Foto: Serg Zastavkin - Fotolia
SKIMMER: Glansfulle lepper ser fyldigere ut enn matte lepper. Skimmer har også en forstørrende effekt, så prøv å finne en lys, glansfull gloss med litt skimmer om du vil ha større lepper. Den kan fint legges oppå en mørkere leppestift også, om du ønsker mer tklassiske vinterlepper. Foto: Serg Zastavkin - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Drømmer du om større, fyldigere lepper? Om en trutmunn som heller minner mer om Brigitte Bardot og Angelina Jolie enn tørre rosiner?

Leppene har en tendens til å skrumpe inn på høsten og vinteren. Den tørre, kalde luften trekker ut alt av fukt, akkurat som den gjør med huden og ofte også i håret.

Noe av det samme skjer også når leppene blir utsatt for sol. Leppene eser ut i varmen, og skrumper sammen etterpå. Da kan også leppene virke tørre, og rett og slett bli mindre fyldige.

Det hjelper selvfølgelig å forebygge med høy faktor på solstiften og vannfri balm på vinteren – slik at fuktigheten faktisk holder seg inne i leppene.

Men hva kan du gjøre for å få leppene til å se større og fyldigere ut uten at det involverer kosmetiske inngrep med fillere?

LES OGSÅ: Få kysseklare lepper

Juks med sminken

Heldigvis trenger du slett ikke å gå for kirurgi eller innsprøyting for å få leppene til å se større ut, selv om noen også velger å gå den veien. Det kan, som du ser til høyre, gå veldig galt.

For en mindre dramatisk effekt kan du jukse deg til fyldigere lepper med noen enkle sminketriks.

Mørkt ytterst, lysere innerst

Enten du liker leppene mørke, knalle eller nude, kan du bruke to ulike farger til å oppnå en forstørrende effekt.

Hvis du velger to farger som passer sammen hvor den ene er lysere enn den andre, kan du fint få leppene til å se fyldigere ut bare ved å plassere dem riktig på leppene.

Legg den mørkere fargen på hele leppa først og plassér så den lysere fargen bare midt på leppen. Dus den inn i den mørkere fargene, gjerne med en leppepensel, men du kan selvsagt også bare bruke fingrene.

Vips, fyldigere lepper i en fei!

Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer

Gi dem en god skrubb

Du kommer veldig langt med er god sukkerskrubb og en balm som pleier godt. Når du skrubber setter du i gang blodsirkulasjonen i leppene, noe som i seg selv får leppene til å ese litt ut.

Pleier du leppene med gode balmer uten for mye vann i seg, får du både jevnere, mykere og fuktigere lepper.

Skrubb med sukkerskrubb eller annen peeling beregnet på leppene. Du kan godt lage leppeskrubben selv ved å blande sukker i en balm eller ha litt olivenolje i masse sukker.


Smør deretter et tykt lag med balm på leppene, og la den virke som en slags maske i minst 20 minutter før du drikker eller spiser noe.

Smør eventuelt på mer hvis det trengs. Du kan også la den virke over natten.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Si farvel til vintertørre lepper

Få leppene til å se større ut
Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer

En halv millimeter er nok

For å gi leppene et fyldigere utseende, kan du også bruke liplineren som hjelpemiddel.

Tegn inn leppene med en leppefarget lipliner en halv millimeter utenfor leppenene – ikke mer! Da vil du få klovnelepper, og det er verken sexy eller pent.


Fyll leppene med leppefarget leppestift med glans eller kremet gloss helt ut til liplineren. Du får mer presis påføring med en pensel.


Få leppene til å se større ut
Få leppene til å se større ut

Glamorøs tvist

På catwalken for sommeren 2013 så vi masse lysrosa lepper med highlight på overleppen, og det er faktisk et superbra triks når du vil være litt ekstra fin – også nå som sommeren er over!

Highlightertrikset kan også brukes med mørkere leppefarger.

Legg litt skimmer på overleppen etter at du har tatt på balmen, men før leppestiften eller glossen.


Så velger du en gloss eller leppestift i en dus rosafarge som matcher leppene dine. Ekstra fin er den med litt skinn.


LES OGSÅ: Slik blir leppestiften helt perfekt

Leppestift først, gloss oppå

Legg matt, leppefarget leppestift først hvis du vil at fargen skal holde lengre.

Matte farger er in i år, og om du bruker to ulike farger på leppestiften slik det står beskrevet lenger opp i saken, kan du altså oppå en forstørrende effekt helt uten gloss.

Likevel er det altså sånn at glossen på toppen gir ekstra mye volum. Akkurat som med leppestiften, kan du selvsagt bruke en lysere gloss. Legg den hovedsakelig midt på leppen for mest mulig forstørrende effekt.

Velger du i tillegg en gloss med lysreflekterende partikler (altså skimmer), får du ekstra effekt.

LES OGSÅ: Slik bruker du mørk leppestiftTRUTMUNN: Ikke alle er velsignet med Brigitte Bardots fyldige trutmunn, men vi kan jukse oss litt nærmere med noen enkle sminketriks. Foto: All Over Press
TRUTMUNN: Ikke alle er velsignet med Brigitte Bardots fyldige trutmunn, men vi kan jukse oss litt nærmere med noen enkle sminketriks. Foto: All Over Press Vis mer
FYLDIGE LEPPER: Amanda Lapore (t.v) har brukt astronomiske summer på å gå fra mann til en Barbie-karikerende kvinne.  Foto: All Over Press
FYLDIGE LEPPER: Amanda Lapore (t.v) har brukt astronomiske summer på å gå fra mann til en Barbie-karikerende kvinne. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer