Slank

Få maks ut av gåturen

Du kommer ikke i olympisk form. Men du kan gå deg både sprek og slank.

Går du en lang tur tre ganger i uka, har det god effekt på kroppen din.  Foto: /colourbox.com
Går du en lang tur tre ganger i uka, har det god effekt på kroppen din. Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Hvis du ikke har trent før, eller er i dårlig form, er effekten av gåturer svært gode, sier Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør i Personligtrening.no.

- Hvordan er treningseffekten av gåturer?
Hvis du er godt trent, har en gåtur god effekt i form av mosjon. Det vil si det er bra for helsen din. Men du vil neppe merke økt kondisjon, sier Irene Mårdalen.

Skal kondisen øke, må nemlig også pulsen øke. Det finnes flere måter å øke pulsen på, slik at gåturen blir ekte trening.
Se bare her:

1. Gå i intervaller

Variere mellom å gå så fort du kan og å gå i vanlig tempo. Får du opp drivet, får du også opp pulsen. Dermed får du bedre effekt av treningen. Dette er grunnen til at du bør trene utendørs.

2. Gå de tunge bakkene

- Det lønner seg å finne en bakke eller to på gåturen, slik at du får opp dampen innimellom, råder Irene Mårdalen i Personligtrening.no.

- Hvor lenge bør man gå?
- Gå slik at du blir god og svett og jo, lenger du går jo, bedre. Klarer du en halvtime, er det supert som nybegynner, sier Irene Mårdalen, ansvarlig redaktør i Personligtrening.no.

3. Legg på med ekstra vekter

Går du med tung sekk, vektbelte eller vektmansjetter må du bruke musklene litt ekstra. Dermed blir treningseffekten enda større. Så lenge må du gå for å forbrennebrenne sjokoladen.

4. Bruk staver

- Hvis du går med staver, kan du holde et høyere tempo spesielt i motbakker, fordi du ikke får like fort melkesyre. Dermed blir treningseffekten bedre, sier Irene Mårdalen.

- Hvor bør man gå? Asfalt eller skog?
- Når du går i terreng, får du samtidig trent kjernemusklene dine, og det er bra. Klarer du i tillegg å finne noen bakker, har du en vinneroppskrift! sier Irene Mårdalen.

5. Gå i sand

Går du langs en sandstrand eller på annet mykt underlag, er dette mer krevende for musklene enn å gå på hardt underlag. Samtidig er det mykere for beina, slik at risikoen for skader blir enda lavere.
- I utgangspunktet passer gåturer for alle. Det er liten skaderisiko med å gå, sier sier Irene Mårdalen.
Og med tre gåturer i uka er det mulig å holde en stabil vekt.

6. Gogge!

Gogging er en mellomting mellom gåing og jogging. Det betyr at du går i to minutter, deretter løper du i 45 sekunder. Dette er en mild form for intervalltrening, som er den beste metoden hvis du vil brenne fettet fort.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer