Hvis det ikke er slik du ligger når du har funnet sengen, men ligger og vrir deg og blir mer og mer stresset for hvor lite søvn du får, kan disse tipsene hjelpe deg. Foto: colourbox.com
Hvis det ikke er slik du ligger når du har funnet sengen, men ligger og vrir deg og blir mer og mer stresset for hvor lite søvn du får, kan disse tipsene hjelpe deg. Foto: colourbox.com Vis mer

Helse

Få mest mulig ut av søvnen

3 tips som gjør at du får en bedre nattesøvn.

Nok søvn er ikke alltid like lett å oppnå, og å våkne opp med de mørke posene under øynene dag etter dag er utrolig irriterende, og til og med kaffekoppen frisker ikke opp ansiktet.

Det er sagt at seks til åtte timer søvn er helt perfekt, men hvis du sliter med å sove godt, er det ikke sikkert det hjelper.

For at du skal fungere best mulig på dagen må du også få nok hvile om natten, i verste fall kan du presse inn enliten lur i timeplanen.

Les også: 29 ting kvinner ikke trenger

Kvaliteten på søvnen er viktig

En urolig natt kan allikevel sørge for at de mørke posene smyger seg på, og skjønnhetssøvnen kan se ut til å være bortkastet.

Shine.yahoo.com har derfor noen tips til hvordan du slipper og vri deg i flere timer uten at John Blund avlegger et velønsket besøk og at søvnen din blir best mulig.

Søvn er viktig for mange årsaker og sørger ikke bare for at du får mer energi, men regulerer også stoffskiftet ditt, og lite søvn kan derfor sakte ned forbrenningen din i løpet av en dag, og dermed også påvirke matlysten din.

Lommelegen.no skriver også hvordan det kan påvirke humør, konsentrasjon og yteevne. Det er ikke nødvendigvis timene med søvn som er det viktigste, men kvaliteten på søvnen avgjør om du har sovet nok.

Det første tegnet på at du har fått nok søvn er selvfølgelig at du er uhvilt på dagtid. Er du imidlertid alltid trøtt kan det være at disse tipsene vil hjelpe deg.

Les også: Denne frukten bør du kjøpe nå

1. Sett deg en spesiell leggetid

Det er ikke alltid like lett å sette seg en leggetid som du klarer å holde.

I en travel hverdag hvor du fra før ikke føler du rekker alt, så er det kanskje de siste timene før leggetid du får gjort det aller siste.

Men en fast leggetid skaper en rytme for kroppen din og kan faktisk bidra til å forlenge livet ditt. Så gjør et forsøk på å finne en fast tid hvor du finner sengen, og la de siste oppgavene ligge til dagen etter.

Les også: Spise du mye sjokolade? Les dette

2. Legg «To Do listen» bak deg for kvelden

Tiden før du skal sove har lett for å bli tiden hvor du tenker over alt du skulle ha gjort. Et selskap du skal på til helgen, den perfekte festkjolen du må finne før den tid eller hvordan du skal komme i gang med treningen på nyåret.

Istedenfor at tankene svirrer rundt alt dette når du skal forsøke å sove kan det være lurt å skrive ned alt du skulle gjort på en liste og la den ligge til dagen etter. Gjør dette før du lukker øynene slik at tankene ikke er på høygir. Da slapper nemlig du lettere av også.

Les også: Tidspunktene du bør notere deg

3. Skru av TVen

Enten det er alle julefilmene som har opptatt deg i julen eller om det er alle seriene som kommer tilbake på skjermen etter jul, er det ikke bra å se på tv rett før du sovner. Kanskje det bidrar til litt mer action i sengen også.

Tv-tittingen kan kanskje føles som hvile, men den anerkjente søvnspesialisten Matthew Edlund beskriver tv-tittingen som passiv hvile, altså at kroppen er rolig, men hjernen er i høygir.

Så skru av TVen eller legg bort boken før du legger deg til å sove for kvelden, så både hjernen og kroppen kan komme i sovemoduset.