<strong>LEPPESKRUBB:</strong> Du kan forebygge tørre lepper ved å investere i en god leppeskrubb.  Foto: Astrid Waller
LEPPESKRUBB: Du kan forebygge tørre lepper ved å investere i en god leppeskrubb. Foto: Astrid Waller Vis mer

Leppepeeling

Få myke, sprekkfrie lepper på 1-2-3

Du trenger bare gjøre én ting.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du trodde kanskje at tørre, rynkete og sprukne lepper hører til om vinteren, men det stemmer overhodet ikke. Leppene våre er like utsatt av vær og vind om sommeren som på vinteren.

Det er derfor viktig å ta vare på dem, også i sommermånedene.

LES OGSÅ: Smink deg til større lepper

Bruk en leppeskrubb

Selv om du smører med nærende leppepleie hjelper det ikke stort om det ligger et tykt lag med død hud som sperrer for pleien.

Du kan forebygge problemet ved å investere i - eventuelt lage din egen, leppeskrubb.

Makeupartist Corinne Alice Skau, har tidligere fortalt KK.no at en leppeskrubb fjerner skånsomt døde hudceller fra leppens overflate og stimuleres nydannelsen av friske celler, og leppene blir mykere og sunnere.

En leppeskrubb er en type peeling for leppene. Den kan komme i en leppestift-form, i en liten krukke eller i en liten tube. Den inneholder små grove «korn» som skal gjøre leppene dine myke og mottagelig for fuktighet. Leppestiften vil også sitte mye bedre og lenger etter bruk av skrubben, sier hun til KK.

Ifølge Skau bør alle bruke en leppeskrubb for å få optimale fuktige og myke lepper.

– Alle kan bruke det, men de som behøver å bruke det mest er de som føler de til stadighet har tørre, eventuelt såre og ru, lepper. Da vil en leppeskrubb gjøre underverker etter et par tre gangers bruk.

LES OGSÅ: Bruk brystvortekrem på såre lepper

<strong>HJEMMELAGET:</strong> Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen
HJEMMELAGET: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Lag din egen skrubb

Det finnes en rekke gode leppeskrubber på markedet, men det går fint an å lage din egen av noen få basisingredienser fra kjøkkenskapet.

Dette trenger du:
Olje (olivenolje, mandelolje, rapsolje, kokosolje e.l)
Sukker

Bland litt sukker, cirka én teskje, og noen dråper olje til en tykk masse. Dersom du ønsker en friskere smak kan du ta i noen dråper sitronjuice.

Slik gjør du:
Len deg over vasken og skrubb leppene godt med sukkerskrubben i cirka ett minutt. Skyll av blandingen med lunkent vann og tørk med en ren klut.

Etter du har brukt skrubben kan leppene dine føles litt såre og opphovnede. Da kan det være lurt å avslutte med noe pleiende.

Smør på leppepomade eller leppebalm, helst i et litt tykt lag og la det virke en stund.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer