Hår

Få naturlige bølger i en fei

Med dette trikset tar det bare noen sekunder å fikse.

FINE BØLGER: Myke bølger funker like godt til fest som til hverdag, og er en perfekt luesveis.  Foto: juniart - Fotolia
FINE BØLGER: Myke bølger funker like godt til fest som til hverdag, og er en perfekt luesveis. Foto: juniart - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det skal ikke så mye til for å få håret til å se litt mer festklart ut, selv til hverdags. Har du slett, glatt hår, kan noen lette bølger gjøre en enorm forskjell.

Alle som har krøllet håret med en rettetang eller krølltang, vet at det kan være en tidkrevende prosess. Jo mindre seksjoner du bruker, jo flere og mer definerte blir krøllene, naturligvis. Men da tar det også fort veldig lang tid, og tid er noe de fleste av oss ikke har flust med i disse tider.

I tillegg er det enda mer skadelig for håret å utsette det for så høy varme igjen og igjen.

Heldigvis kan du faktisk få bølger på bare et drøyt minutt, med akkurat den samme teknikken.

LES OGSÅ: Frisyrene som blir enda finere med lue

(Saken fortsetter under bildet.)SKADELIG: Selv om varmeverktøy er skadelig for håret, er det måter å gjøre krøllingen mer skånsom på. Ferre seksjoner er én av dem.  Foto: Astrid Waller
SKADELIG: Selv om varmeverktøy er skadelig for håret, er det måter å gjøre krøllingen mer skånsom på. Ferre seksjoner er én av dem. Foto: Astrid Waller Vis mer

To seksjoner


For å få fart på prosessen, kan du prøve følgende teknikk:

Del håret i to omtrent like seksjoner og børst det godt ut.

Hold krølltanga parallelt med hodet, altså direkte opp/ned. Prøv å holde tanga med hånda på motsatt side av håret du krøller, så kan du hvile armen på hodet mens krølltanga gjør jobben.

Snurr den ene delen rundt krølltanga – uten å bruke klypa – og hold tanga og håret helt stille i noen sekunder. Siden seksjonene er ganske store, særlig om du har litt tjukkere hår, bør du holde i en del sekunder.

LES OGSÅ: Få kontroll på krøllene

(Saken fortsetter under bildet.)La håret bli kaldt

Trikset for å vite når du har holdt lenge nok, er å kjenne på det ytterste laget med hår. Når dette er blitt varmt av tanga, har du holdt lenge nok.

Slipp håret ut av tanga og la det henge i krøllen mens det avkjøles. For å få krøllene til å vare lengst mulig, bør du la håret bli helt avkjølt før du rører det og styler det.

TIPS: Har du veldig tjukt hår, kan det bli vanskelig å få noe særlig med bølger med bare to seksjoner. Prøv da å dele hver seksjon i to, slik at du får totalt fire seksjoner.

LES OGSÅ: Krøller helt uten varme

Prøv en syl

For å få store, myke bølger, er det flott å bruke en litt større krølltang. Og gjerne en syl, altså en krølltang uten klype på.

Dersom du ikke har en slik syl, kan du fint bruke den vanlige krølltanga til samme teknikk. Bare unngå å åpne klypa og surr håret på utsiden av denne, heller enn å klemme det under den. Da unngår du uheldige hakk og rare kanter.

LES OGSÅ: Ett jern, to lekre frisyrer

TO SEKSJONER: Del håret i to seksjoner og krøll hver av dem rundt en syl eller krølltang. Kjenn på håret - når det ytterste laget er varmt, er håret ferdig krøllet. Foto: Aina Kristiansen
TO SEKSJONER: Del håret i to seksjoner og krøll hver av dem rundt en syl eller krølltang. Kjenn på håret - når det ytterste laget er varmt, er håret ferdig krøllet. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer