øyne

Få perfekt sotede øyne

Og nei, fargen trenger ikke være svart...

GLAM MED SOTEDE ØYNE: Definitivt festklar med sotede øyne, skimmer og røde lepper. Foto: Astrid Waller
GLAM MED SOTEDE ØYNE: Definitivt festklar med sotede øyne, skimmer og røde lepper. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange ser på sotede øyne som den ulimate festlooken. Men det er også den mest krevende sminketeknikken fordi du gjerne bruker flere farger og kajal.

Du bør faktisk bruke minst tre skyggenyanser pluss en kajal for å få til å sote øynene på en fin og elegant måte. Lys, mellomfarge og en mørk farge som du soter med.

Svart og grått er de typiske fargene å bruke, men for mange føles det ganske avskrekkende, lite kledelig og kanskje mest vanskelig.

Heldigvis kan du bruke andre farger, og både plomme, marineblått og flaskegrønt er ganske lekkert, samtidig som det passer til de fleste.

LES OGSÅ: Smink deg til smalere og mindre nese

Sofistikert i brunt

Men den fargen som ligger i flest sminkepunger er brunt, og er derfor en veldig tilgjengelig farge. I tillegg er brune toner ganske enkle å jobbe med.

Å sote øynene med kaffefarger sammen med gylne detaljer gjør den sotede looken mer sofistikert og mindre hard. Den passer derfor godt til deg som vil få til sotingen og som synes svart er vel vågalt.

Husk uansett hvilken farge du vil bruke, så må du duse alle fargene godt i hverandre. Det skal ikke være noe skarpe overganger.

Kanskje det aller viktigste når du skal sote øynene, er at huden din er så perfekt som mulig, hvis ikke vil looken hverken se rå eller sofisitkert ut. Husk derfor god hudpleie, foundation og concealer før du begynner.

LES OGSÅ: Kan du se hva forskjellen er?

Få perfekt sotede øyne
Få perfekt sotede øyne
Få perfekt sotede øyne
Få perfekt sotede øyne

Dette starter du med

1. Legg lys skygge over hele lokket, samt i øyekroken. Bruk så en mellombrun farge opp til globalen og langs vippene under øyet.

2. Legg mørkebrun langs vippene og dus fargen godt ut slik at du får fine overganger til den lysebrune fargen.

3. Legg brun kajal langs overvippene og på våtkanten nede. Legg gjerne kajalen på våtkanten i flere omganger.

4. Bruk den mørke øyeskyggen til å duse ut den skarpe kajalen. Dytt skygge på våtkanten og mellom vippene under øyet.

Fullfør looken med to lag maskara for å definere blikket.

Få perfekt sotede øyne
Få perfekt sotede øyne

Et skritt videre

Når du har fått til selv sotingen, og er komfortabel med den, kan du prøve deg med å tilføre skimmer til øyene. Skimmer på toppen av kinnbeina tilfører også lys til øynene.

5. Legg gull eller sølv med skimmer i øyekroken og under brynet. Det gir en spennende kombinasjon av matte og blanke skygger. Og det får øynene dine til å skinne!

6. Legg skimmerkrem på kinnbeina og kremrouge rett under kinnbeina. Dus kremene godt ut.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer