Leppestift

Få perfekte kysselepper

Slik får du myk og perfekt sminket munn.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Oh la la! Instant lepper i fuksia med leppestift fra Makeup Store (kr 160).
Oh la la! Instant lepper i fuksia med leppestift fra Makeup Store (kr 160). Vis mer
IsaDora Mega Wet Gloss gir speilblanke lepper og et inntrykk av at de blir fyldigere (kr 100).
IsaDora Mega Wet Gloss gir speilblanke lepper og et inntrykk av at de blir fyldigere (kr 100). Vis mer
Denne leppestiften fra YSL har en dyp bærfarge. Rouge Pure Shine 23 Candy Plum (kr 220).
Denne leppestiften fra YSL har en dyp bærfarge. Rouge Pure Shine 23 Candy Plum (kr 220). Vis mer

1. Legg et godt grunnlag

Ikke engang verdens beste leppestift vil se glatt og jevn ut på sprukne lepper. Det kan være lurt å børste leppene med en myk tannbørste en gang i blant, for å gjøre dem ekstra myke. Opplever du at den tynne huden på leppene stadig blir tørr, ikke slikk. Det gjør bare problemet verre på sikt. Bruk heller mye leppepomade eller en god leppekrem. Gjør du det til en vane å smøre leppene hver kveld, er mye gjort. Har du ikke leppepomade for hånden, kan håndkrem eller ansiktskrem duge.


Lysten på en ny leppestift? Vi liker Artiste On The Go leppepalett fra Youngblood Mineral Cosmetics. Den er både praktisk og innbyr til lek og variasjon (kr 335).
Lysten på en ny leppestift? Vi liker Artiste On The Go leppepalett fra Youngblood Mineral Cosmetics. Den er både praktisk og innbyr til lek og variasjon (kr 335). Vis mer
En markert leppekontur er ikke spesielt hot lenger - nå skal leppene ha en glidende overgang til huden. Men hvem vil ha leppestift i linjene rundt munnen? Løsningen er en blank og glossy lipliner, som Sisleys nye Phyto-Lip Gloss (kr 200).
En markert leppekontur er ikke spesielt hot lenger - nå skal leppene ha en glidende overgang til huden. Men hvem vil ha leppestift i linjene rundt munnen? Løsningen er en blank og glossy lipliner, som Sisleys nye Phyto-Lip Gloss (kr 200). Vis mer
Eight Hour Cream Lip Protectant Stick med solfaktor 15 beskytter leppene ekstra (kr 80, Elizabeth Arden).
Eight Hour Cream Lip Protectant Stick med solfaktor 15 beskytter leppene ekstra (kr 80, Elizabeth Arden). Vis mer

2. Velg riktig farge


Det er ingen absolutte regler for hvilken nyanse du bør velge. Moderne leppestifter har en formula som lar den naturlige leppefargen din skinne gjennom, og vil dermed justere seg til dine farger. Et sikkert valg er å velge en farge som en én eller to toner lysere eller mørkere enn din egen.

 • Se deg i speilet
  De mest trendy akkurat nå er dype, rosa bærfarger. Synes du ikke at det passer dine farger, velg noe annet. Det mest ufasjonable av alt er å gå med noe som ikke kler en.

 • Hud og hår
  Hovedregelen er at lys hud kler best farger med blå pigmenter, spesielt rosafarger. Har du mørkere hud kan du tåle flere og kraftigere farger, som plommerødt, burgunder og til og med beige. Også hårfargen spiller inn: Mot lyst hår blir alle farger mer framtredende. Har du mørkt hår kan du med hell velge knall rødt, oransje eller rosa.


 • Prøv på hånden
  Når du tester farge, ikke stol på fargen du får på håndbaken. Prøv heller inni håndflaten eller på fingertuppen, som har en farge som er mer lik leppene.

 • Tenner
  Har tennene dine gulskjær, vil korallfarger og oransje gjøre at de ser gulere ut. Velg heller en leppestift med blå pigmenter, som plommerød, vinrød og rosa.

  Lengst til venstre: Lipgloss med beskyttende antioksidant-effekt (kr 165).  Midten: Økologisk lipgloss fra Dr.Hauscka (kr 120).  Høyre: Lipgloss med glitter og silikoneffekt (kr 220, Helena Rubinstein).
  Lengst til venstre: Lipgloss med beskyttende antioksidant-effekt (kr 165). Midten: Økologisk lipgloss fra Dr.Hauscka (kr 120). Høyre: Lipgloss med glitter og silikoneffekt (kr 220, Helena Rubinstein). Vis mer
  Rouge Dior i 264 Hollywood Pink er perfekt til vårens lysere øyeskygger (kr 245).
  Rouge Dior i 264 Hollywood Pink er perfekt til vårens lysere øyeskygger (kr 245). Vis mer
  Unngå matte og knusktørre longlast-leppestifter. Velg heller en fuktbombe som Jane Iredale Pure Moist (kr 200).
  Unngå matte og knusktørre longlast-leppestifter. Velg heller en fuktbombe som Jane Iredale Pure Moist (kr 200). Vis mer

  3. Legg den perfekt

  Utfordringen når du skal legge leppestift er å få den til å være holdbar der du vil ha den, uten at den flyter ut til steder hvor du ikke vil ha den.

 • Grensekontroll: Når du legger foundation eller pudder, legg tett inntil leppekanten, hvis du har problemer med at farge fra leppestiften sklir ut i de fine linjene rundt munnen.

 • Dropp liplineren: Skal du spise, drikke eller mangler tid til å etterfylle med leppestift en gang i timen, dropp liplineren. Hvis ikke risikerer du å sitte igjen med en klar og tydelig strek rundt leppene - og kun der. Og den looken sender assosiasjonene rett hen til 80-tallets glamourmodeller.

 • Andrelaget: Bit av overflødig farge på et papir, og legg ett lag til. Hvis du opplever ofte å få leppestift på tennene, prøv stjernetrikset med å putte en finger i munnen som du sakte trekker ut. Dette tar bort leppestiften som ellers ville satt seg på tennene, men tar seg nok best ut hjemme på badet.

 • Riktig redskap? Pensel eller ikke? Her er stylistene uenige. Noen leppestifter har pigmenter og en konsistens som kommer best til sin rett hvis du bruker pensel, andre ikke. Prøv deg fram. Men bruker du pensel, velg en som er litt fast.

 • Få kysseleppene
  Vil du gi inntrykk av fyldigere lepper, legg litt gloss midt på truten. Du kan også jukse litt med å legge leppestift litt ut over leppenes ytterkant. Men for all del: Ikke overdriv.


  LES OGSÅ:
 • Smink deg våken
 • >
 • Magisk hverdags-makeup
 • Slik sminker du øyenene store
 • Snarveien til stjerne-utseende
 • 5 tips som redder hud og hår
 • 10 must i sminkepungen
 • Diva-røde lepper
 • Farvel til «styggedager»
 • Slik får du silkemyk hud i sommer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer