Føtter

Få perfekte sandalføtter

Etter å ha vært gjemt bort i trange støvletter hele vinteren er det på tide å gi føttene en vårpuss. Slik får du sommerlekre bein på 1-2-3.

Få perfekte sandalføtter
Publisert
Sist oppdatert

Myk opp

Føttene bærer oss rundt overalt, og de fortjener derfor litt ekstra oppmerksomhet før de skal vises fram for sommeren. Start med å sette beina i et kar med vann. Ikke bruk for varmt vann.

Fjern lakken fra i fjor

Bruk en neglelakkfjerner til å ta bort alle restene av gammel neglelakk.ABC i brasiliansk voksingSandalen du blir slank avVårmoten du har råd til69 sexy sandaler

Lag hjemmespa

I fotbadevannet kan du ha en raus mengde med et spesialprodukt for føtter. Har du ikke det, kan du bruke grønnsåpe, som virker desinfiserende, mineralsalt eller vanlig såpe. Du kan også gjøre som på en del spa-steder, og bade føttene i vann tilsatt sitronskiver. Ikke bli sittende for lenge med føttene i vann. 10 minutter er nok!

Fram med filen

Bruk en fotfil og fjern rester av hard hud. Ikke ta for hardt i - det er bedre å file lite og ofte, enn mye og sjelden. Unngå fotfiler av stål, som kan være harde mot huden og fjerne for mye hud. Husk at huden blir litt myk og skjør av å bli badet, så ikke bli overivrig og ta bort for mye. Bruk heller en peelingkrem til slutt som fjerner død hud og gir god massasje. Skyll til slutt i kaldt vann. Det føles rent og godt, og aktiverer blodsirkulasjonen!

Klipp neglene

Etter et fotbad er neglene mykere og med mergjørlige. Klipp neglene rett av, og fil dem i fasong. Vær forsiktig med å klippe eller file dem for langt ned i kantene - det kan gi inngrodde negler.
 • 10 trinn til vakre negler
 • Ta finpussen

  Er tåneglene ruglete, kan du også file litt oppå neglen. Det finnes filer som er grove på den ene siden og finere på den andre. Da bruker du den grove til å file bort ujevnhetene, og avslutter med å polere med den fine. Det er samme prinsipp som med sandpapir.

  Neglebånd

  Bruk den spisse enden av en neglefil, eller eventuelt en spesialpinne for neglebånd, og skyv neglebåndene ned. Det samme redskapet er perfekt til å rense under neglekanten. Du kan også kjøpe en neglebåndsfjerner hos fotpleieren, men bruk den med varsomhet.
 • Kom i bikiniform
 • Kast kompleksene
 • Vårens tøffeste sandaler
 • Sommerens sexy strandmote
 • Smør deg inn

  Gi føttene en omgang med en fet og næringsgivende krem. Vær ekstra nøye med området rundt neglene, hvor huden kan bli tørr. Har du ikke et spesialprodukt for føtter, så velg en tykk body lotion uten for mye parfyme.Det fins en rekke spesialprodukter for alle mulige forskjellige behov, fra kløende føtter til sprukken hud. Fri gjerne til en snill ektemann eller kjæreste for ekstra velvære!

  Mot sprekker

  Hvis du har sprekker i føttene, fins det midler mot dette som er vel verdt et forsøk. Prøv for eksempel Scholls cracked heels creme (cirka 65 kr på Apotek og Vita m fl).

  Høyt i været

  La kremen trekke godt inn mens du sitter eller ligger med føttene hevet, for eksempel på armlenet til sofaen.

  Velg riktig neglelakk

  Så er det tid for den siste finishen, neglelakk. Bruk en underlakk, det gjør at neglene ikke så lett gulner. Putt bomull mellom tærne eller bruk en tåskiller, så unngår du at de nylakkerte neglene kommer borti hverandre. Legg to lag med lakk, med minst 10 minutters mellomrom. Solbrune tær kler alle slags farger fra det lyse, transparente, nesten hvite, til knalle eller mørkere farger.
 • KKs neglepleie-favoritter
 • Søk eksperthjelp

  Har du gått mye i trange sko eller står mye, fortjener beina litt ekstra luksus en gang i blant. En tur til fotpleieren kan resultere i myke babyføtter, og være vel investerte penger.
 • Naturlige negler
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.