Hudpleie

Få silkemyke føtter over natten

Gå for sandalklare føtter også i vintermånedene.

«Det er lett å glemme stell av føttene, siden de er pakket godt inn i sko hele året», skriver forfatterduoen Trine Berge og Sara Chacko i deres nye bok «Beatyfood». Foto: Colourbox.com
«Det er lett å glemme stell av føttene, siden de er pakket godt inn i sko hele året», skriver forfatterduoen Trine Berge og Sara Chacko i deres nye bok «Beatyfood». Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vinteren har allerede begynt å gi små tegn til sin ankomst. Det er blitt kaldere i luften og den gamle vinterjakken er tatt frem igjen.

Det kalde været bringer imidlertid med seg utfordringer på flere områder enn akkurat hvordan du skal klare å holde deg varm.

Ikke nok med at vinterkulden byr på statisk hår og vintergusten hud, men det største problemet er ofte at huden blir tørr.

Og det er spesielt et område det er lett å glemme bort; føttene dine.

De blir som oftest glemt bort, inntil du sniker de kalde og uttørkede føttene dine inntil kjæresten når dere har lagt dere for kvelden.

Men hvordan skal du få tilbake de babymyke føttene i vinterkulda?

LES OGSÅ: 5 ting huden trenger hver dag

Nye føtter over natten

«Det er lett å glemme stell av føttene, siden de så å si er pakket godt inn i sko hele året», skriver forfatterduoen Trine Berge og Sara Chacko i deres nye bok «Beatyfood».

Boken er en oppfølger til deres første bok «Supermat», selv om det i denne boken handler mer om hvordan du kan fornye din skjønnhet fra topp til tå.

Blant mange gode skjønnhetstips gir blant annet jentene råd om hvordan du enkelt kan få friske og nye føtter over natten.

Slik gjør du det:
 • Ta fotbad og rengjør føttene før sengetid.
 • Bland sammen litt kokosolje og litt av din favoritt eteriske olje, for eksempel roseolje eller jasminolje og tilsett til slutt en teskje Aloe Vera.
 • Påfør dette på føttene i et tykt lag, og ta fryseposer på føttene med et par sokker utenpå der igjen.
  Morgenen etter vil du våkne opp med silkemyke føtter. Det kan også fungere på tørre albuer hvis du bytter ut fryseposene med plastfolie.

  LES OGSÅ: Se hva du kan bruke teposen til

  Slik får du de vakreste føttene

  Enten det er for å imponere kjæresten eller du vil ha noen lekre føtter å se på selv, trenger du imidlertid ikke å stoppe der.

  Du kan selvsagt gjøre det enkelt og betale noen for en profesjonelt utført pedikyr, eller du kan investere i noen få produkter som gjør at du kan gi deg selv litt sårt trengt luksus i vintermånedene.

  Klipp og fil: Mange har harde negler på tærne - disse er enklest å klippe etter et fotbad. Da er neglene mykere og mer medgjørlige. Her trenger du en god neglesaks eller negleklipper, ikke kjøkkensaksa! Klipp rett over og unngå å klippe neglene for korte. Fil ujevne kanter med ei neglefil.

  LES OGSÅ: Ønskelista til baderomshylla

  Kvitt deg med ru negler: Hvis du har ruglete tånegler, kan du file oppå negleflaten også. Bruk en flersidig fil med både grove og fine sider. Start med den groveste siden og avslutt med den fineste, for å polere overflaten.

  Husk neglebåndene: Smør neglebåndene med en neglebåndskrem eller -olje, og dytt dem eventuelt forsiktig bakover med en Q-tips. Ikke bruk skarpe gjenstander til dette, da de kan skade neglebåndene.

  Unn deg en massasje: Bruk en god fotkrem eller fet bodylotion eller håndkrem. Ta deg god tid, masser føttene og anklene, tærne og hele fotsålen. La kremen trekke godt inn.

  LES OGSÅ: Dette bør du huske til vinteren

  Fotmaske: Hvis du vil gi huden på føttene ekstra fukt og pleie, kan du smøre på et ekstra tjukt lag med fet fotkrem før du legger deg. Ta på et par sokker - ikke de peneste du har - så unngår du at all kremen gnis av på sengetøyet.

  Lakk neglene: Den siste finishen, som alltid gjør at tærne dine ser velstelte og sandalklare ut, er å lakke dem. Enten du går for en naturlig, transparent og lys farge eller en knall eller mørk lakk, ser tærne alltid mer velstelte ut når du lakker neglene. Putt bomull mellom tærne eller bruk en tåskiller, så unngår du at de nylakkerte neglene kommer borti hverandre.

  Start med en underlakk, spesielt når du bruker mørke eller knalle farger - da unngår du at neglene blir gule av lakken. Legg to lag med ønsket farge, med 10 minutters mellomrom. Avslutt gjerne med en overlakk for ekstra glans og varighet.

  LES OGSÅ: Vonde sko? Slik overlever du

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer