Overvekt

Facebook gjør at du spiser mer

Auda ... men det positive er at sosiale nettverk øker selvfølelsen.

IKKE BARE BRA: Mye facebook-bruk gjør at du snacker mer, skal vi tro enn gruppe amerikanske forskere. Foto: Colourbox.com
IKKE BARE BRA: Mye facebook-bruk gjør at du snacker mer, skal vi tro enn gruppe amerikanske forskere. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du planer om å stramme inn på småspisingen? I så fall skal du være ekstra obs om du er en av dem som er en ivrig bruker av sosiale nettverk som Facebook og Twitter.

Amerikanske forskere mener nemlig at personer som bruker mye tid på sosiale nettverk småspiser mer enn dem som ikke gjør det. Og overraskende nok er det når du har logget av at utskeielsene skjer.

Det viser konklusjonenen til til forskere ved Columbia University University of Pittsburgh trakk, etter å ha gjennmført flere studier som omhandlet folks bruk av Facebook, skriver American News Report.Påvirker selvkontrollen

Bruk av Facebook er fint for selvfølelsen, spesielt om nettverket ditt består av nære venner. Men bruken er negativ for selvkontrollen.

– Å bruke sosiale nettverk kan ha positiv effekt på selvfølelsen og humøret. Men disse økte følelsene av selvverd kan ha en negativ effekt på oppførselen vår, skrev Keith Wilcox, Columbia University og Andrew T. Stephen, University of Pittsburgh, i forskningsartikkelen som ble publisert i Journal of Consumer Research.

541 personer deltok i studien, og de ble spurt om internettbruken sin, hvor mange nære venner de kommuniserte med på Facebook og hvor mye meningene til vennene betydde for dem. I tillegg ble de spurt om sin økonomi, helse, og sosiale oppførsel «offline».

I en av fasene i studien ble deltakerne også bedt om å surfe på Facebook eller CNNs nettside, og deretter spurt om de ville ha en kjeks eller müslibar.

Deltakerne måtte også gjennom mentale tester for å vurdere selvkontrollen deres. Etter at de hadde surfet på Facebook eller CNN fikk de utdelt en rekke vanskelige oppgaver, hvor forskerne vurderte hvor lang tid det tok før de ga opp.

Tjukkere surfere

Studien konkluderte med at personene som var svært ivrige på Facebook, og hadde mange nære venner der, hadde høyere BMI og overspiste oftere. Også tidligere forskning har påvist en sammenheng mellom facebook-bruk og vektøkning.

– Disse resultatene er bekymringsfulle med tanke på den økte tiden vi bruker på sosiale nettverk, spesielt siden disse nettverkene er tilgjengelige hvor som helst og når som helst via smarttelefoner og duppeditter, skrev Wilcox og Stephen.

LES OGSÅ: Snacks som faktisk er sunne

SURF OG SNACK: Er du en av dem som gjerne snaker på noe når du surfer nettet, eller rett etter at du har logget deg av? Foto: PantherMedia / Wavebreakmedia ltd
SURF OG SNACK: Er du en av dem som gjerne snaker på noe når du surfer nettet, eller rett etter at du har logget deg av? Foto: PantherMedia / Wavebreakmedia ltd Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer