Sex Og Samliv

Faller du for utilgjengelige menn?

Derfor tiltrekkes du av gutta du egentlig ikke kan få...

HARD TO GET: Grunnen til at du aldri klarer å etablere et stabilt forhold kan ligge hos deg selv. Foto: Thinkstock
HARD TO GET: Grunnen til at du aldri klarer å etablere et stabilt forhold kan ligge hos deg selv. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du singel og søkende? Da går du en spennene tid i møte, for sommeren er en fin tid å jakte på kjærligheten. Alle er mer åpne og glade, og vi er mer sosiale i den varme årstiden. Dette gjør at mulighetene for å treffe noen er flere enn når vi murer oss inne vinterstid.

Nå er det ikke sikkert du er på jakt etter en kjæreste selv om du er alene. Det er ingenting galt med å være singel, og i mange tilfeller er det sunnere enn å være i et forhold.

REDD FOR Å BLI SÅRET?: Mange av oss faller for utilgjengelige menn rett og slett fordi vi er redde for å bli såret...Litt rart, men sant! Foto: Thinkstock
REDD FOR Å BLI SÅRET?: Mange av oss faller for utilgjengelige menn rett og slett fordi vi er redde for å bli såret...Litt rart, men sant! Foto: Thinkstock Vis mer
ULYKKELIG KJÆRLIGHET: Det er de færreste av oss som aldri opplever å bli avvist eller såret. Men vet du hva - du blir sterkere av det! Foto: AltoPress / Maxppp
ULYKKELIG KJÆRLIGHET: Det er de færreste av oss som aldri opplever å bli avvist eller såret. Men vet du hva - du blir sterkere av det! Foto: AltoPress / Maxppp Vis mer

Uhell i kjærlighet?

Men la oss si at du gjerne skulle truffet den rette, men at de karene du faller for ikke er tilgjengelige - de er kanskje allerede i et forhold, har akkurat kommet ut av et og er ikke klar for et nytt, eller bor så langt unna deg at det blir vanskelig å treffes.

Høres det kjent ut? Mange havner i slike situasjoner. Og da er det lett å spørre seg hvorfor det er slik. Hvorfor møter du ikke en som du kan ha et «skikkelig» forhold med?

Ifølge forholdsekspert Margaret Paul, som har en doktorgrad i psykologi, må du faktisk gå i deg selv om dette er tilfelle.

I et blogginnlegg på Huffingtonpost.com forklarer hun at det er to grunner til at det blir slik:

1. Du er redd for å bli såret og/eller redd for å miste deg selv.
Har du tenkt på at grunnen til at du blir tiltrukket av og involvert i menn som du ikke kan få et normalt og stabilt forhold med kan komme av at du ikke er åpen for et slikt forhold?

Det er nå engang slik at vi gjerne tiltrekkes av personer som er like oss selv både når det gjelder attraktivitet, helsetilstand og personlighet. Dersom du har en frykt for å bli såret, eller kanskje en frykt for å miste deg selv, er det derfor typisk at du tiltrekker deg og selv tiltrekkes av andre som har det på akkurat samme måte.

Hvis du er redd for å bli såret eller miste deg selv, er det tryggere å falle for en som ikke er tilgjengelig, for eksempel en som er gift, eller bor på en annen kant av landet.


2. Du gjør den andre personen ansvarlig for din følelse av lykke og trygghet.
Den andre årsaken til at du opplever at ditt hjertes utkårede ikke er tilgjengelig for deg, er at du skyver alt ansvar for dine følelser over på ham. Altså, din tilfredshet med deg selv og forholdet avhenger av hvor mye kjærlighet, sikkerhet og følelse av egenverd han gir deg.

Dette er et stort ansvar å legge på en annen person, og det vil trigge hans følelse av å miste seg selv og bli «fanget» i forholdet. Ergo kan han reagere med å holde deg på avstand.

LES OGSÅ: Er du usikker på forholdet?

Ta en selvsjekk på følelseslivet

Så hvilken av de to typene er du? Er du hun som med vilje velger menn som det ikke kan bli noe seriøst med fordi hun selv er redd for å bli såret og miste seg selv? Eller er du hun som ved å legge ansvaret for sin lykke på ham blir klengete og dermed skyver ham vekk?

Hvis du finner ut av dette, og prøver å endre innstilling, vil du se at du får det mye enklere i kjærlighetslivet ditt.

Her er to gylne regler du bør merke deg:
 • Å leve er å kjenne både lykke og sorg, glede og tap. Ingen kan gå gjennom livet uten å oppleve negative ting, som for eksempel å bli såret av noen. Men du vokser på det, og til slutt treffer du blink, så det er verdt å ta sjansen!

 • Ikke gi andre ansvar for din lykke. Du er selv nødt til å sørge for at du har det bra. Visst er det hyggelig å ha noen å dele livet med, men det gir en trygghet å vite at du klarer deg fint på egenhånd, også. Når du finner denne tryggheten blir du enda mer attraktiv for andre.

 • Flere forholdsdilemmaer? Sjekk ut Margaret Pauls blogg her!

  LES OGSÅ: Bedre selvfølelse? Gjør ting du liker med folk du liker

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer