EXTENSIONS PÅ VIPPENE: Aqua-Lene Nystrøm kunne nylig avsløre overfor KK.no at hun har fått satt på såkalte vippeextensions. Ekspertene advarer imidlertid mot at denne nye trenden kan føre til allergi.  Foto: Sara Johannessen
EXTENSIONS PÅ VIPPENE: Aqua-Lene Nystrøm kunne nylig avsløre overfor KK.no at hun har fått satt på såkalte vippeextensions. Ekspertene advarer imidlertid mot at denne nye trenden kan føre til allergi. Foto: Sara Johannessen Vis mer

øyesminke

Falske vipper? Se opp for allergi!

Å sette på falske øyevipper, eller extensions kan føre til røde, hovne øyne og skade dine egne vipper.

Publisert
Lange, tykke og buede øyevipper er drømmen for mange av oss. Vi føler at vi får dådyrblikk, og mye vakrere form på øynene.

Før i tiden var falske øyevipper ikke så vanlige i bruk. Den gang limte vi jo på en hel rad med falske vipper, og det så som regel svært lite naturlig ut. I tillegg var det krevende å få dem til å sitte fint på, og de datt gjerne av fortere enn svint.

I dag festes falske øyevipper på en helt annen måte. Nå limes såkalte punktvipper på to og to (eller tre og tre), noe som gir et mye mer naturlig resultat.

LES OGSÅ: Slik framhever du øyefargen din

VONDT: Slik kan øyet ditt reagere på falske vipper. Foto: Wikimedia Commons
VONDT: Slik kan øyet ditt reagere på falske vipper. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Ikke helt ufarlig

Men å forskjønne seg med falske vipper, eller såkalte vippeextensions (kan sitte på i mellom 3 og 6 uker) - som har blitt en stor trend det siste året, er ikke helt risikofritt. Det er nemlig fare for å få allergisk reaksjon på limet som fester de «falske» vippene til dine ekte vipper.

I en artikkel på Foxnews.com advarer Dr. Clifford Bassett, allergispesialist og professor ved NYU School of Medicine om nettopp dette.

- Som en allergilege har jeg sett dusinvis av kvinnelige pasienter med øyeinfeksjoner på grunn av skitt og bakterier fra disse produktene. Symptomene er øyekatarr, irritasjon på øyet, hevelser og stort ubehag.

Én ting er at de falske vippene i seg selv kan være skitne og fulle av bakterier. En annen ting er at mange reagerer på limet som brukes til å feste dem.

- Dette limet inneholder veldig ofte formaldehyd, et stoff som er kjent som kreftfremkallende, sa Dr. Bassett.

Formaldehyd er kjent for å føre til sterk kontaktallergi, og i en japansk undersøkelse ble det funnet at alle øyevippelimene som ble analysert inneholdt stoffet. Se studien her.

LES OGSÅ: Her er kosmetikk-verstingene

Kan skade de ekte vippene

Som om ikke faren for å få betennelse eller allergisk reaksjon var nok, så kan også bruk av falske vipper skade dine egne øyevipper.

Ifølge Consumer Report har College of Optometrists i Storbritannia advart om at gjentatt bruk av falske vipper kan føre til at de ekte vippene faller ut, på grunn av ekstrabelastningen limet og de falske vippene påfører vipperoten.

Over tid kan dette skade hårroten slik at vippene gror saktere, eller såpass at hårroten slutter å produsere nye vipper.

Tryggest med mascara of eyeliner

For å få dådyrblikk er det tryggest å ty til mascaraen og eyelineren.

Bruker du mascaraen riktig, vil den gjøre vippene dine tykkere og lengre på et blunk.

Litt eyeliner inne ved vipperøttene gjør blikket enda mer dramatisk. Se hvordan du gjør blikket dypere med eyeliner her.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge billig mascaraVi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer