Helse & Livsstil

Fant E.coli i ny pølse

Mattilsynet har nå funnet E.coli-smitte i nok en morrpølse fra Gilde. Dette gjør tilsynet sikre på at pølsesporet er det rette.

Foto: Gilde
Foto: Gilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det har tidligere blitt påvist E.coli-smitte i en Sognemorr-pølse, men nå er det også bekreftet smitte i en Gilde Birkebeiner Fjellmorr. Det er foreløpig ikke funnet smitte i Gilde Haugpølse, men også denne pølsetypen er rammet av omsetningsforbudet og skal ikke spises.Mattilsynet har i dag også utvidet omsetningsforbudet tilå omfatte de pølsetypene som Gilde frivillig har trukket fra markedet. Dette er varene som nå er omfattet av omsetningsforbudet:Birkebeiner Fjellmorr sk 0,13 kg Fjellbit 0,25 kg snabb Birkebeiner Sognemorr sk 0,13 kg Birkebeiner Sognemorr sk 0,3 kg Birkebeiner Sognemorr 0,25 kg snabb Sognemorr kveil hel Birkebeiner Spekebrett 0,17 kg Haugpølse sk 0,15 kg pk Disse produktene er allerede trukket fra markedet, men Mattilsynet har valgt å utvide omsetningsforbudet formelt sett for å understreke overfor publikum at produktene ikke skal spises.Det er hittil 15 mennesker, 14 barn og en ung mann, som har blitt rammet av E.coli-smitten. På grunn av oppmerksomheten saken har fått, har mange barn med diaré vært hos lege og blitt tatt prøver av. Mattilsynet kan derfor ikke utelukke at flere kan være eller ha vært smittet. Kjøttdeigen er ennå ikke formelt friskmeldt, men avdelingsdirektør i Mattilsynet, Kristina Landsverk, understreker i en pressemelding at all kjøttdeig som i dag er på markedet skal være trygg å spise. Reglene om god kjøkkenhygiene og gjennomsteking av deigprodukter gjelder uansett.ALT OM E.COLI-SAKEN:Siste smittede hadde også spist morrpølseABC i kjøkkenhygieneDette er E.coliEr maten trygg nå?Pølsene er synderenMattilsynet jobber på sprengSpekepølser sannsynlig årsak til E.coliKast denne matenFinn mattrygghet på nett

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer