Det har tidligere blitt påvist E.coli-smitte i en Sognemorr-pølse, men nå er det også bekreftet smitte i en Gilde Birkebeiner Fjellmorr. Det er foreløpig ikke funnet smitte i Gilde Haugpølse, men også denne pølsetypen er rammet av omsetningsforbudet og skal ikke spises.
Mattilsynet har i dag også utvidet omsetningsforbudet tilå omfatte de pølsetypene som Gilde frivillig har trukket fra markedet. Dette er varene som nå er omfattet av omsetningsforbudet:
Disse produktene er allerede trukket fra markedet, men Mattilsynet har valgt å utvide omsetningsforbudet formelt sett for å understreke overfor publikum at produktene ikke skal spises.
Det er hittil 15 mennesker, 14 barn og en ung mann, som har blitt rammet av E.coli-smitten. På grunn av oppmerksomheten saken har fått, har mange barn med diaré vært hos lege og blitt tatt prøver av. Mattilsynet kan derfor ikke utelukke at flere kan være eller ha vært smittet.
Kjøttdeigen er ennå ikke formelt friskmeldt, men avdelingsdirektør i Mattilsynet, Kristina Landsverk, understreker i en pressemelding at all kjøttdeig som i dag er på markedet skal være trygg å spise. Reglene om god kjøkkenhygiene og gjennomsteking av deigprodukter gjelder uansett.
ALT OM E.COLI-SAKEN:
