Helse & Livsstil

Fant E.coli på slakteri

Det er funnet E.coli-smitte i en egenprøve av kjøttet ved slakteriet Meråker Kjøtt A/S, som leverer til Gilde Terinas smitterammede anlegg på Tynset. Prøvene er identiske med utbruddsstammen.

Fant E.coli på slakteri
Publisert
Sist oppdatert
Prøvene ble tatt i forbindelse med sporings- og oppklaringsarbeidet som pågår etter at det ble konstatert smitte i Terinas anlegg på Tynset.
– Prøvene er identiske med utbruddsstammen og viktig for at vi eventuelt skal kunne klare å spore smitten videre til en besetning, sier Kristina Landsverk, direktør i Mattilsynet, i en pressemelding.

Etter at det ble slått fast at E.coli O103-smitten kom fra råvaren «sau 25» fra Gilde Terinas anlegg på Tynset, har det vært arbeidet intensivt med å finne kilden bak. Slakteriet på Meråker leverer sauekjøtt til anlegget på Tynset, og har dermed tatt prøver av eget slakt. Funnene ble gjort i et parti på 1 tonn sauekjøtt som befant seg i anlegget som virksomheten har sperret.

Til tross for at smitten ble funnet i et sperret kjøttparti, har 122 kilo med lammelår, lammesadel og koteletter blitt solgt som ferskvare over disk i en Bunnpris-butikk på Meråker. Det er ikke omsatt slike varer over disk etter påske. Mattilsynet ber publikum om ikke å spise disse produktene fra Bunnpris-butikken i Meråker.


ALT OM E.COLI PÅ KK.NO:
  • Stoppet ikke E.coli-pølse
  • Fant E.coli i kebab
  • Seks nye pølsetyper trekkes
  • Smittekilden er funnet
  • Smitte funnet i ny pølse
  • Siste smittede hadde også spist morrpølse
  • ABC i kjøkkenhygiene
  • Dette er E.coli
  • Er maten trygg nå?
  • Pølsene er synderen
  • Mattilsynet jobber på spreng
  • Spekepølser sannsynlig årsak til E.coli
  • Kast denne maten
  • Finn mattrygghet på nett


  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer