Vær

Får du hodepine av tordenvær?

Er det bare noe vi føler, eller kan man faktisk bli «syk» av vær? Sjekk ekspertens svar!

BLIR DU VÆRSYK?: Mange av oss føler at været påvirker helsen vår, men ifølge eksperten er det usikkert om dette faktisk er tilfelle.  Foto: Maridav - Fotolia
BLIR DU VÆRSYK?: Mange av oss føler at været påvirker helsen vår, men ifølge eksperten er det usikkert om dette faktisk er tilfelle. Foto: Maridav - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som føler deg ekstra deprimert og dårlig når solen ikke skinner? Eller får en trykkende, tung følelse i hodet og gjerne hodepine når det er lummert og brygger opp til tordenvær?

Da er du ikke alene.

Mange av oss føler at været spiller en rolle for både humøret og helsen vår, men er det egentlig tilfelle?

LES OGSÅ: Sover du ekstra dårlig nå?

Usikker på om været er årsaken

Christoffer Baldersheim, som er psykolog ved Klinikk for psykisk helsevern for barn og unge, forteller til KK.no at svaret kommer an på hvilket perspektiv man ser det i.

- Det finnes jo studier av større grupper mennesker som viser at det finnes en sammenheng mellom været og helsen vår. Hvis man for eksempel sammenligner Norge med Gambia, så vil man i slike studier se at vi i Norge blir mer deprimerte i mørkesesongen.

Videre forteller han at det som er vanskelig å etablere med slike studier, er om årsaken er at man blir deprimerte av været, eller om man rett og slett bruker det som en unnskyldning.  

- Når man tenker seg om er det er jo sjeldent folk sier at de har vært fryktelig nedfor på grunn av det fine været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer