Sex Og Samliv

Får du ikke orgasme?

Det kan skyldes noe så enkelt som dette.

FORSPILL: Mange kvinner strever med å komme, dersom sexen ikke bygges opp, men går rett på sak.  Foto: All Over Press
FORSPILL: Mange kvinner strever med å komme, dersom sexen ikke bygges opp, men går rett på sak. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kommet hjem fra jobb, laget middag, lagt ungene og tatt oppvasken. Etter en slik dag er sex ofte det siste en kvinne tenker på, og uansett hvor mye han ønsker det er det ikke bare å skru på en bryter.

Å hoppe rett på sak er dessverre ikke like tilfredsstillende for kvinner som for menn. Vi ønsker gjerne litt nærhet og kos, eller i det minste å få muligheten til å bli litt varm i trøya.

Vi bruker rett og slett litt lengre tid til å komme i stemning.

Og dersom du ikke rekker å bli ordentlig kåt før dere setter i gang, da kan man som regel heller ikke forvente at man skal nå klimaks. Men dette er ikke den eneste grunnen til at forspill er viktig for oss.

LES OGSÅ: Ikke hopp over forspillet

Både kropp og hjerne må bli klar

– Kvinner trenger ofte lengre tid enn menn for å komme i stemning, bli kåt nok, og til å komme i havn. Skal en kvinne få utbytte av et samleie, må hun være klar, sier spesialist i sexologisk rådgiving, Siv Gamnes til KK.no.

Og dette gjelder både mentalt og fysisk, det handler nemlig ikke bare om å kunne oppnå orgasme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer