Orgasme

Får du ikke orgasme?

Dette skyldes sjelden av at det er noe fysisk galt med deg, sier KKs sex- og samlivsekspert Peder Kjøs.

IKKE UVANLIG: Det er IKKE uvanlig å slite med å få orgasme... Foto: Thinkstock
IKKE UVANLIG: Det er IKKE uvanlig å slite med å få orgasme... Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I «Spør oss»-spalten i KKs julenummer kommer en av leserne med dette spørsmålet:

– Jeg er en kvinne på 23 som aldri har fått orgasme, verken alene eller sammen med noen. Er det noe feil med meg? skriver Greta.

– Jeg føler jeg har prøvd alt! Har vibrator, men det syntes jeg ikke var spesielt godt, og har prøvd ulike teknikker med hånd. Liker best å få stimulert G-punktet , det tenner meg veldig, men orgasmen uteblir, fortsetter hun.

Og hun utdyper:

– Massering utenpå blir som regel for hardt. Menn jeg har vært sammen med til nå gir opp og tror det er noe feil med dem, og det synes jeg er kjedelig.

LES OGSÅ: Orgasme-hemmerne

EKSPERTEN: Peder Kjøs er KKs ekspert når det kommer til sex og samliv. Han har regelmssige nettmøter på KK.no.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs er KKs ekspert når det kommer til sex og samliv. Han har regelmssige nettmøter på KK.no. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ikke riktig stimulering


Peder Kjøs kan trøste med at Gretas problem ikke er unormalt.

– Problemer med å få orgasme skyldes veldig sjelden at det er noe fysisk galt. Det er heller ikke noe uvanlig i at du i din alder aldri har hatt orgasme. Vanligvis er problemet at du ikke har funnet den helt riktige stimuleringen som skal til for akkurat deg.

Peder mener at bekymring og usikkerhet rundt dette bare gjør alt vanskeligere. Hans råd er derfor:

– Prøv å ta det med ro og stol på at dette kommer til å ordne seg. Neste skritt er å finne ut hva slags stimulering som skal til. Du er slett ikke alene om å synes at utvendig stimulering kan bli for voldsomt, særlig hvis du går rett på klitoris, sier Peder.

LES OGSÅ: Ja, vi faker

Gjerne glidemiddel

Sexekspertens konkrete tips er derfor disse:

• Bruk hånden veldig forsiktig, gjerne med glidemiddel eller salve.
• Konsentrer deg om kjønnsleppene og området rundt åpningen.
• Når du vet at G-punktet fungerer for deg, kan det være lurt å bruke fingre eller en dildo (vibrator blir lett for mye) der samtidig.
• Ta deg god tid, slapp av og nyt kroppen din. Ikke regn med at du får orgasme med en partner før du har god kontroll på egen hånd og har blitt ordentlig godt kjent med ditt eget orgasmemønster.

LES OGSÅ: Når han ikke får orgasme

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer