Inngrodde Hår

Får du ofte inngrodde hår?

Smarte tips for å unngå nuppene.

INNGRODDE HÅR: Får du stadig inngrodde hår under armene eller kanskje på leggene? Her er løsningen på problememt.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
INNGRODDE HÅR: Får du stadig inngrodde hår under armene eller kanskje på leggene? Her er løsningen på problememt. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Inngrodd hår er hårstrå som vokser litt ut, før de gjør en helomvending og setter kursen innover igjen.

Når de så vokser inn i huden, resulterer det i rød hud, hevelse og ubehag.

Er dette noe du plages med? Her er løsningen!

LES OGSÅ: Slik unngår du nuppetene bikinilinje

Vokser ut i feil retning 

Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef hos Skintific AS, forteller til KK.no at inngrodde hår er et relativt vanlig problem som forekommer ved voksing og barbering.

- Årsaken til at vi ofte får inngrodde hår under armene, på leggene og bikinilinjen, er at vi stadig vokser og barberer disse områdene. Sjansen for inngrodde hår øker også betraktelig dersom man har feil teknikk eller litt dårlig hygiene.

- I tillegg er hårene i disse områdene krøllete, de har en mer buet hårfollikkel - vinkelen på håret gjør at det lettere vokser innover i stedet for utover.

Hvorfor kommer ofte inngrodde hår tilbake?

- Tidligere betente inngrodde hår kan ha skapt permanent skade i huden, noe som gir et stadig tilbakevendende problem når et nytt hår vokser ut igjen, forklarer hun.

HÅRFJERNING: En av årsakene til at vi får inngrodde hår er at vi ikke bruker riktig teknikk når vi barberer oss.  Foto: Kzenon - Fotolia
HÅRFJERNING: En av årsakene til at vi får inngrodde hår er at vi ikke bruker riktig teknikk når vi barberer oss. Foto: Kzenon - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du bukt med «barten»

Ikke plukk på det inngrodde håret

Det kan være utrolig fristende å plukke på de inngrodde hårene i håp om at du skal klare å få dem ut, men ifølge Stokke er ikke dette noe særlig lurt da det fort kan føre til at vondt bare blir enda verre.

- Du kan selvsagt fjerne ett og ett hår med pinsett og gjøre det til et aldri så lite prosjekt, men det er ikke særlig lurt for det blir ofte bare verre, da mange rett og slett ikke er hygieniske nok.

- Hvis man er disponert for inngrodde hår kommer det ofte fort tilbake, og da vil ikke det å fjerne hårene for hånd være en varig løsning, sier hun.

SMØR DEG ETTER BARBERING: Etter hårfjerning bør du bruker antibakterielle og lindrende produkter, gjerne en type som motvirker kviser.  Foto: Sergey - Fotolia
SMØR DEG ETTER BARBERING: Etter hårfjerning bør du bruker antibakterielle og lindrende produkter, gjerne en type som motvirker kviser. Foto: Sergey - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik gjør du voksingen mindre smertefull

Slik blir du kvitt problemet

For å bli kvitt de inngrodde hårene anbefaler Stokke deg å revurdere hårfjerningsvanene dine. Det er nemlig svært viktig at du benytter riktig teknikk og har god hygiene.

- Ved barbering bør du unngå å bruke en sløv og skitten høvel. Barberer du deg uten barberingsmiddel eller med vanlig barberskum som er alkalisk, vil dette virke irriterende på huden da det skader dens naturlige barrierefunksjon, noe som fører til dehydrering og sensitivitet.

- Det er mye bedre for huden å bruke beskyttende pH balanserte barberingsprodukter, eller rett og slett renseproduktet som passer til din hud – for eksempel en såpefri rensegele.

Dersom du er en av dem som benytter seg av voksing, anbefaler Stokke deg å ikke gjøre dette før du venter menstruasjon, da du i denne perioden har mer sensitiv, irritert hud som lettere reagerer på voksingen.

Videre forteller hun at det også er viktig å bruke gode produkter som understøtter hårfjerningen og om mulig motvirker inngrodde hår.

- Etter hårfjerning bør du bruker antibakterielle og lindrende produkter, gjerne en type som motvirker kviser. Når det gjelder voksing, så finnes det egne typer voks som passer bedre for de sensitive områdene i bikinilinjen og under armene.

Hva kan man gjøre dersom problemet ikke forsvinner?  

- Dersom barbering og voksing med riktig teknikk og hygiene fortsatt resulterer i betente inngrodde hår, ville jeg vurdert å fjerne hårene med laser, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer