Orgasme

Får du sjelden orgasme med kjæresten?

Han kommer hver gang, mens du som regel må legge deg utilfreds.

KJEDELIG: Han legger seg til å sove, mens du ligger igjen uten å ha fullført økten.  Foto: andreusK - Fotolia
KJEDELIG: Han legger seg til å sove, mens du ligger igjen uten å ha fullført økten. Foto: andreusK - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når man har vært kjærester en stund er det mye som forandrer seg.

Den intense nyforelskelsen har lagt seg litt, det som en gang var spennende og nytt blir visket ut av hverdag og vaner. De fleste vil kanskje si at det er da det beste i et forhold virkelig begynner, når man kjenner hverandre inn og ut. Og forblir like glad i hverandre.

Men så er det jo en gang slik at alle regler har et unntak. Og i dette tilfellet handler det som sex. Er det et sted det er viktig at det holder seg spennende og gøy, er det på soverommet.

For mange kvinner blir det kanskje vanlig å «komme» bare av og til. For våre kjære menn, derimot, virker det som det går ganske lett nesten hver gang.

Hva gjør man når denne situasjonen blir et faktum?

Prater man om det? Kjøper man hjelpemidler? Tar man saken i egne hender? Nettredaktør i Kondomeriet og sexekspert - Maria K. Ebbestad, mener at det førstnevnte bør være plan A.

LES OGSÅ: Dette får oss til sengs 

FRUSTRERENDE: Det er kjipt å aldri oppnå orgasme.  Foto: Monkey Business - Fotolia
FRUSTRERENDE: Det er kjipt å aldri oppnå orgasme. Foto: Monkey Business - Fotolia Vis mer


Vær ærlig med kjæresten

– Først og fremst er det viktig å prate om dette med sin partner. Vær ærlig, og si at du gjerne kunne tenke deg å være den som får orgasme først. Når man har vært sammen en stund havner man fort i en rutine når det kommer til sex, og det kan hende at din partner ikke tenker på at du ville hatt det annerledes, sier Ebbestad.

Hun påpeker at de fleste menn etter all sannsynlighet vil sette pris på tipsene du gir, da de garantert vil mislike at du føler deg oversett og utilfreds. Faking fører aldri med seg noe godt! 

– Menn er veldig opptatt av at du skal syns han er god i sengen, så jeg tror ikke han blir fornærmet om du tar opp dette. Spesielt ikke hvis dere har vært sammen en stund. Dessuten kan forandringen gi sexlivet deres en oppsving siden dere bryter rutinene, sier hun.

Snu på rekkefølgen

Nøkkelen er å snu litt på rekkefølgen her. For å unngå at han gjør seg ferdig og ruller over på siden for å sove før han får hjulpet deg over mållinjen, er det viktig at du får service først.

– Siden menn ofte kommer først er det viktig at vi får fokus først. La han gi deg oralsex i begynnelsen. Dette tenner han og du blir ekstra klar. Rett før det går for deg kan han slutte og heller penetrere deg, på den måten kan dere oppnå orgasme nærmest samtidig, sier Ebbestad.

LES OGSÅ: Behold sokkene på i senga 

FORSPILL: La han starte med deg, på den måten er sjansen større for at du er tent nok til å komme sammen med han.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
FORSPILL: La han starte med deg, på den måten er sjansen større for at du er tent nok til å komme sammen med han. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer


Ikke undervurder forspill 

– Forspill er viktig, spesielt for kvinner. Det er faktisk slik at 60 prosent av kvinner har forspill som sin favorittdel av sexakten. Det er derfor viktig at dere bruker god tid på dette. Kvinner trenger mer tid på å «varmes opp», og dersom dere hopper over det har du mindre sjanse for å oppnå orgasme, sier Ebbestad.

Husk at det ikke er så mye som skal til! Noen små justeringer kan holde i massevis. Det er viktig å friske opp. 

– Det er lite som skal til for å skape en enda bedre opplevelse i sengen. Man kan for eksempel starte med å overraske kjæresten sin med en god massasje, snakke om hva man vil gjøre med hverandre, eller fortelle den andre om en seksuell fantasi man har. I tillegg finnes det jo mange seksuelle hjelpemidler, som vibratorer og erotiske spill.

– Orgasmekrem har også blitt et populært produkt for å få orgasme raskere, så det er jo et hett tips, sier hun.

LES OGSÅ: Har du lite sexlyst?

KOMMUNIKASJON: Det viktigste dere kan gjøre for sexlivet deres, er å prate om det.  Foto: anyaberkut - Fotolia
KOMMUNIKASJON: Det viktigste dere kan gjøre for sexlivet deres, er å prate om det. Foto: anyaberkut - Fotolia Vis mer


Du fortjener det

Pedagog og sexologisk rådgiver hos ulla-aa.no, Ulla Aasland, sier at vi bør forstå at vi fortjener mer enn vi får.

– Om man klarer å oppnå orgasme på egenhånd, men tar til takke med sex som ikke fører til orgasme sammen med partner, handler dette om å sette seg selv i en mindreverdig posisjon. Slik bør det ikke være. 

Aasland minner oss på at ringvirkningene av å finne seg i dette kan være katastrofale.

– Dessverre er dette virkeligheten for mange, og manglende lystfølelse, manglende tiltrekning til partner og fysisk og psykisk smerte kan med dette bli en realitet. 

Dersom du har prøvd å ta opp det litt vanskelige temaet med kjæresten din uten hell, kan det være at det vil hjelpe å ta kontakt med en profesjonell.

– Hvis du synes at dette temaet er vanskelig og ta opp, burde du ta kontakt med en sexolog, slik at du kan få hjelp. Informasjon omkring manglende orgasme, og hva denne frustrasjonen kan føre til for samlivet, selvfølelse og helsen generelt er en god start, sier Aasland.

LES OGSÅ: Er du dårlig til å ta initiativ? 

VÆR ÆRLIG: Fortell din bedre halvdel akkurat hva problemet er - og hvordan dere kan løse det.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
VÆR ÆRLIG: Fortell din bedre halvdel akkurat hva problemet er - og hvordan dere kan løse det. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

«Information is key»

I dag er det veldig enkelt å finne mer informasjon om sex og samliv, enn da våre foreldre var unge og nysgjerrige. Det bør vi definitivt bruke til vår fordel. 

– Informasjon om forspill, teknikk, orgasme og hva som fremmer lyst er superviktig! Mange går fortsatt rundt og tror at samleie er den eneste veien til orgasme. Glem dette. Ofte handler kvinners manglende orgasme om for kort forspill, feil teknikk og at de selv ikke kommuniserer sine behov slik at partner forstår. Det er viktig å fortelle i klartekst hva man liker og hva det er som skal til for å oppnå orgasme.

Aasland har enda et godt tips det kanskje er verdt å prøve:

– Ellers anbefaler jeg sensualitetstrening for å skape en trygg ramme hvor man kan tilnærme seg hverandre, steg for steg. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer