Helse & Livsstil

Får kjønnssykdommer på nettkafé

Nettkaféene er de nye sex-møtestedene. Det kan være årsaken til at stadig flere får kjønnssykdommer.

Får kjønnssykdommer på nettkafé
Publisert
Sist oppdatert
Her til lands har de fleste nettbrukere tilgang til internett hjemme eller på jobb. I en rekke andre land, derimot, er det nettcafeene som først og fremst er stedet for folk som vil lese e-post, sjekke avisen - eller finne noen å ha sex med. Noen steder har det gått så langt at det er selve nettkafeen som blir åstedet for sexen mellom to som møtes på internett, viser en undersøkelse fra Peru. Sexen er ofte ubeskyttet.

I Sør-Amerika er internettkafeer enda vanligere enn i Europa. Folk bruker ikke bare internettcafeene til å komme i kontakt med hverandre. De møtes også på cafeene for å ha tilfeldig sex, ifølge forskere i Lima og Washington. Ofte har internettcafeer en rekke båser, som gir en viss grad av privatliv.

De seksuelle møtene skjer oftest mellom menn. Forskerne fant ut at cirka én av 1000 peruanske menn sist hadde hatt sex på en internettcafé. Bare halvparten brukte kondom. Dette har fått forskerne til å rope varsku. De ser en mulig sammenheng mellom økningen av internettcafeer og en oppblomstring av kjønnssykdommer.

- Internettkafeene er derfor et naturlig sted å drive seksualopplysning og gi informasjon om prevensjon, sier Walter Curioso i en pressemelding.


LES OGSÅ:
 • Vaksine mot klamydia underveis
 • Etter den søte kløe

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer